Nie szukaj o AGR w alfie tylko o układzie AGR wogóle
regulator sprawdzony i owszem ale to nie ten "typ"falowań który występuje w TS z motroniciem 1.5.5
Nie szukaj o AGR w alfie tylko o układzie AGR wogóle
regulator sprawdzony i owszem ale to nie ten "typ"falowań który występuje w TS z motroniciem 1.5.5
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
osobiście zmieniałem alternator na większy (sprawdzałem każdą diodę, przelutowałem każde połączenie elektryczne w altku)
ładowanie książkowe 14,45 V
Sprawdzałem i poprawiałem połączenia mas przy silniku....
Zrobię wydech, bo nie mam katalizatora i mam dziurę i to porządną przez co prawdopodobnie padła mi sonda, wymienię fajki, bo na bank mam co najmniej jedną rozwaloną a po naprawach zdam relację
Nie wiem tylko kiedy będę to robił, bo na razie muszę wymienić pompę sprzęgła i gumy stab. Na wszystko brakuje mi czasu....
Uspokoił się po adaptacji, powrócił do stanu z przed resetu nastawnika na rozgrzanym silniku, czyli 800-840, 840-880, a przy włączonej kilmie na początku, 800-880. Zapomniałam, że ta TP i ten ECU nie są samoadaptujące i pojechałam po bandzie. Silnik pracuje cicho i równo. Może jedynie sprawdzę podciśnienie w kolektorze ssącym, bo jak spadały rpm do 500 na jałowym, to mi pedał hamulca do podłogi schodził. Na razie szczerze mówiąc nie zdejmowałam nawet osłony silnika.
Robiłam próbę bez MAF, na postoju, aby mnie nic nie zaskoczyło. Tylko, że po dodaniu gazu załącza kontrolkę wtryskiwacza. Czy to normalne?
Jeśli zbadam podciśnienie w kolektorze i np.: będzie prawidłowe, a MAF pokazuje za nisko, to czy to będzie to uzasadniało rozważenie MAF, np.: oddanie go do regeneracji?
Wymieniony calutki rozrząd wraz z wariatorem i dupa. Nadal faluje, ale jest jakis nowy motyw bo zapala się marchewa i po chyba 30sek. gasnie. Zdarza się to sporadycznie. Znów musze jechac na kompa żeby sprawdzic jaki błąd wywala.
Raczej nie.
Padnięty Hall w M.1.5.5. nie wpływa specjalnie na pracę silnika.
Zresztą możesz sobie sprawdzić wypinając wtyczkę.
Myślę że gdyby to była wina tego czujnika, to samo odpięcie nie dałoby miarodajnego wyniku.
W prawie wszystkich przypadkach falowanie ustaje po resecie a po jakimś czasie wraca.
Reset bez tego czujnika też nie będzie miarodajny bo będzie błąd i sam reset nie będzie dobrze wykonany.
Tak to widzę...
U mnie pomaga przetarganie autka na obrotach, wtedy obroty opadają powoli. Ostatnio wyrzuciłem strumienicę, zamontowałem przelotowy, pospawałem dziury i poprawa była. Chwilowa
Sonda u mnie stoi w miejscu (oryginał dwuletni). Po przegazówce pracuje normalnie. Nie mam kata
U mnie gdy padł czujnik położenia wałka, to po prostu po nagrzaniu silnika, auto gasło często podczas dojeżdżania do świateł, gdy tylko zdjąłem nogę z gazu a potem nie chciało odpalić - dopiero jak trochę temp. spadła to odpalało. Ale poza tym nie miało to żadnego wpływu na falujące obroty. Ja ostatnimi czasy mam inny problem - pomijając te falowanie obrotów i szarpanie autem, to jeszcze obroty znowu się "przycinają" na 1100 - 1500 podczas postoju. A czasem nawet na 2 tys. zostają i pomaga (ale tylko czasami) lekkie dotknięcie pedału gazu.