Możesz odpowiedzieć na moje pytanie i nie zacierać tematu opowiadając @#$ ?
- - - Updated - - -
Tak, akurat kupuje u niech, bo po prostu jest blisko i mogę sam odebrać. Ale chyba do końca ich nie polecam ze względu na obsługę. Strasznie są zakręceni.
- - - Updated - - -
http://www.arwit.pl/TDSearch.aspx?a=46811312
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 28-10-2013 o 17:20
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Noo wlasnie pierburg. Jesli dobrze pamietam to gdzies na forum przeczytalem ze pierburg ma wiekszy przedzial wartosci pomiarowych w porownaniu do boscha. True or false?
A ja proponuje zrobić pomiar przepływek danych firm i wkleić w nowym temacie, ja na weekendzie zrobię wykres swojej przeplywki MaxGear i stworze nowy temat. Apropo mam 2 przeplywki bosch 1 uszkodzona i jedną Już padajaca. Jak by ktoś potrzebował do testów oddam za free.
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka
Ja mogę wkleić pomiar z mojej padającej przepływki Boscha - zaniża dość mocno wartości.![]()
Grand można utworzyć nowy temat i moderatora poprosić o przyklejenie. i tam opisać całą pracę przepływomierzy. kilku ludzi którzy mieli niespodzianki z przepływkami tak aby przyszły użytkownik naszego forum miał czysto na białym. Ja właśnie zamontowałem nową lambdę bo mi padała więc na weekendzie zrobię pomiar i utworzę nowy wątek.
Proszę. Można wrzucać wykresy.
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ywomierzy.html
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Pomysł ogólnie dobry gdyby każdy wiedział co robi, a tak nie jest.
Zły pomiar przepływki może być generowany przez inne niesprawne podzespoły, a nie sam przepływomierz. Więc wrzucanie uszkodzonej przepływki nie ma najmniejszego sensu. I weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś źle dobierze przepływkę i wklei taki pomiar, to przez większość zostanie uznana za złą.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF