Witajcie, mam pękniety zderzak w aucie i wydaje mi sie, że to pęknięcie się powiększa. Co mogę z tym zrobić żeby się to nie powiększalo? Jak jest ze spasowaniem zderzaka z gta? Jaki inny zderzak mogę wsadzić? Ew. Ile by kosztowało zespawanie tego?
Witajcie, mam pękniety zderzak w aucie i wydaje mi sie, że to pęknięcie się powiększa. Co mogę z tym zrobić żeby się to nie powiększalo? Jak jest ze spasowaniem zderzaka z gta? Jaki inny zderzak mogę wsadzić? Ew. Ile by kosztowało zespawanie tego?
Ostatnio edytowane przez GoldeNx3 ; 28-10-2013 o 09:52
Możesz zespawać i polakierować. Kosztów nie podam, bo są różne w zależności od miejscowości, ale i tak byłoby to rozwiązanie najtańsze (nie licząc "systemów do sklejania" na bazie żywicy). Zderzak z GTA nie podejdzie p&p, bo jest szerszy i musiałbyś go naginać. Na forum jest jeszcze oferta AutoDS - repliki zderzaka GTA pasująca P&P.
A mniej więcej ile wyniosloby pospawanie zderzaka? Dodatkowo musiałbym go jeszcze pomalowac?
Jak już pisałem różnie "fachowcy" wołają. Od 50 do 150 zł za zespawanie (w zależności od pęknięcia - sporo biorąc pod uwagę, że możesz kupić nowy zderzak za ok 250 zł.) + pewnie 250 - 300 zł za lakierowanie całego elementu, bo raczej nikt nie polakieruje tylko pękniętego kawałkaNo chyba, że znajdziesz w swojej okolicy Alfaholika zajmującego się blacharką lub lakierem to może taniej by to poszło.
dokładnie, zależy od pęknięcia i ogólnie stanu zderzaka, mocowań, spawanie różnie, może 20zł a może 80 albo i wiecej, to już temat rzeka, lakierowanie tak samo, od 150 do 350-400zł.. a używka, w kolorze nadwozia może dużo taniej wyjść,
Tyle, że używka może się różnić odcieniem koloru, i potem wychodzi że tak trzeba malować dany element, poza tym plastik bardzo źle się maluje, bo inaczej ten sam kolor wygląda kładziony na blachę a inaczej na plastik.
używka wbrew pozorom tania nie jest500+
Kolejna alfa kolejne problemy