Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Przyciemnianie szyb w Lublinie i okolice.

Kayrol
    Gość

Domyślnie Przyciemnianie szyb w Lublinie i okolice.

Chciałem was zapytać gdzie w Lublinie( i okolicach lub inne większe miasto, Radom moze i WW ) jest najlepszy warsztat który przyciemni ładnie szybki i nic nie spiepszy.
    Cena z tego co się orjentuje to ok.+600zł
    Myślę nad ciemną folią przeciw włamaniową zapobiegającą wybiciem szyby. Wiem ze szyby przednie boczne mają fabrycznie przyciemnioną powłoke w stopniu od 12~18%, w przepisach napisane jest ze przepuszczalnosc dopuszczalna tych szyb czyli w polu widzenia kierowcy 180stopni nie moze wynosić mniej niz 70%. Więc zostaje nam od 18~12% sciemnienia wpolu manewrów. Najjaśniejsza folia PODOBNO ma 25%, są też folie bezbarwne przeciwłamaniowe ale to juz nie jest takie fajne.
    W poprzednim samochodzie szyby miałem przyciemnione równomiernie ( napewno poza granicą 30% z zewnątrz auta ) ale w środku auta nie było widać wogóle ze samochod ma przyciemnone szby) poprzednie auto szyby miało robione w SZYBEX Częstochowa.
    miałem jakieś naklejki z atestami numerami i czymś innym. Co o tym sądzicie?

showtime
    Gość

Domyślnie

Co do Lublina kolego to nie wiem.

Natomiast podlaczam sie do tematu i gdyby ktos potrzebowal zrobic elegancko szyby w Krakowie to polecam firme VENAPLEX przy ul. Lindego (rownolegla do Balickiej)

Za przod wzieli mi w 145-tce 150 zł
    Za tył ok. + - 350 zł

Polecam serdecznie, a tu ich projekty: www.venaplex.pl

Damian
    Gość

Domyślnie

showtime, Ty masz dosc mocno przyciemnione szyby (na pewno nie jest to 30% :mrgreen: ). Nie masz problemów przy kontroli i podczas przegladow?

siwy144
    Gość

Domyślnie

Ja w jednej mam tak
    w drugiej tak

a w bmw mialem tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e4adbce7c.html z tym ze w bmw tak bylo jakos 4 lata przzeglady ok z policaj bez problemow problem bedzie pewnie jak 33 sie uczepia reszta to ok

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Kayrol, FOLL-SERVICE na 1-go Maja tel./fax (081) 532-96-24, 534-93-72, maja pełną game folii chyba w kazdym dostepnym w tej chwili stopniu przyciemnienia i kolorze no i ceny dobre.

pzdr. Grzesiek
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Damian
    Nie masz problemów przy kontroli i podczas przegladow?
    Damian nie wiesz jak to jest z przeglądami w naszym kraju moje auto to stacji nie widziało zawsze sam dowód dojeżdża na miejsce :mrgreen:

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    Damian napisał/a:
    Nie masz problemów przy kontroli i podczas przegladow?

Damian nie wiesz jak to jest z przeglądami w naszym kraju moje auto to stacji nie widziało zawsze sam dowód dojeżdża na miejsce :mrgreen:
    Wiem, że są takie stacje. Ale jak zostaniesz skierowany przez "służbistę" na badanie techniczne z powodu właście za ciemnych szyb, to żadna stacja nie zaryzykuje utraty licencji wypuszczając samochód nie spełniający w 100% przepisów.

Wiem co mówię- w poprzednim samochodzie skierowano mnie na ponowne badanie z powodu źle ustawionego światła (!!). Okazało sie ze do wymiany jest lewy reflektor (złuszczył sie odbłyśnik). No i co? Bez wymiany reflektora nikt nie chcial tego "klepnac". Dodam ze przeglad mialem robiony 3 m-ce wczesniej...

siwy144
    Gość

Domyślnie

TAk ale szyby mozna miec w pierwszy dzien znow ciemne z godzinke max to zajmie jak ktoś ma drugie szyby na zapas na przeglad jedzie z zwyklymi wraca do domku i zaklada ciemne z tymi szybami to zalezy od panow niebieskich rożnie to bywa.

showtime
    Gość

Domyślnie

Co do szybek to nie są tak ciemne z przodu. Po prostu przy robieniu zdjecia zalezy pod jakim kątem sie pstryknie fotke - tak wychodzi

Ale fakt faktem 30% nie mam cos tam widac w srodku ale nieduzo
    Mialem 2 kontrole i nic - zawsze szyby byly obie opuszczone taki sposob zawsze opuszczam jak jest łapią gorzej w zimie

A nawet jak mnie dupną to zerwe, a potem znow zrobie. 150 zł to nie duzy wydatek Bedziemy sie bawic w ciuciubabke po prostu mi sie widzą szyby z przodu ciemne...

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK.
    Kayrol, FOLL-SERVICE na 1-go Maja tel./fax (081) 532-96-24, 534-93-72, maja pełną game folii chyba w kazdym dostepnym w tej chwili stopniu przyciemnienia i kolorze no i ceny dobre.

pzdr. Grzesiek
    Lublin rozumiem ?