Witam Panowie mam duży problem z moim systemem ASR, a więć opisze w skrócie co zaszło
Samochód sobie stał ok 2 stygodni nie jeżdżony. Po odpaleniu po czasie postoju auta i ruszeniu do przodu wywaliło na desce bład czujnika ABS I ASR czyli dwie kontorlki sie świecą i nie gasną. Postanowiłem podłączyć pod komputer wykazało że jest uszkodzony tylny prawy czujnik ABS, więć kupiłem nowy BOSCHA skasowałem błąd uszkodzonego czujnika ABS i problem z ABS zniknał lecz niestety ASR mi sie świeci za każdym razem kiedy ruszę do przodu i blokuje koła na chwile koła po chwili puszcza i normalnie jedzie. Opcja ON-OFF ASR reaguje tylko po odpaleniu silnika, kiedy rusze i przejade kilka metrów zapala sie kontrolka ASR i czasem zblokuje na chwile koła. Po podłączeniu komputera wyświetla błąd C1505-Steering angle sensor, gdy go wykasuje błąd znika, ale nie na dobre bo gdy ruszę znów wywala bład. Nie wiem jak sprawdzic ten czujnik kąta skrętu i tak wogóle to gdzie on sie znajduje w AR 166 orientujecie się? A może znacie jakąś skuteczną kalibracje do tego czujnika? Proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam