hmm, moja 147 jest sprowadzona z Belgii![]()
hmm, moja 147 jest sprowadzona z Belgii![]()
A, to o to chodziCzasami człowiek ma zaćmienie.
Najlepiej to pospawać - bez dwóch zdań. Sprawdz od góry co się dzieje pod wykładzinami.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi - ale dałbym sobie dłoń uciąć, że miejsca które wskazał kolega są fabrycznie otwarte - tzn mają formę uniesionych na podwoziu auta blach w formie "pełnej podkowy" zastawiającej otwór z wyraźną celowo pozostawioną szczeliną - te profile powinny być otwarte - celem odprowadzania wody. Tak jest u mnie i we wszystkich 147mkach jakie oglądałem - jeśli kolega ma je "zamknięte" to zna już przyczynę korozji...
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
No znam doskonale, ktoś zapierdzielił podwozie bitexem, a ze był przy tym kretynem skończonym to zapierdzielił i te otwory...woda nie miała jak wychdozić i rdzewiało...mój plan jest taki zaspawać łatkami i zrobić takie otwory zbliżone do fabrycznych, no chyba że macie jakieś inne sugestie...chce to zrobic w miare profesjonalnie
Jeśli korozja nie posunęła się b.daleko i da się uniknąć spawania (nie grzejąc metalu wyjdziesz lepiej na właściwościach antykorozyjnych) wytnij otworki np "Dremelem", lub małym kamieniem na wiertarce i czapka![]()
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
O tym też myślałem, ale niestety z 8 może i by tak dało radę, ale niestety są dwa (ten sam po każdej stronie, a dokłądnie 3 czyli środkowy) który ma już średnicę ok 3 cm
- - - Updated - - -
Wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Może jak się uda to bym kupił docięte same fragmenty podłogi tylko z tymi otworami i potem bym dociął i wspawał
Byłem dzisiaj na wymianie opon na zimowe i podnieśli mi auto i sobie obejrzałem dokładnie co i jak...niestety nie obejdzie się bez ingerencji blacharskiej. Jutro jestem umówiony z kumplem blacharzem na drugie oględziny. Dodatkowo dzwoniłem do Pana z allegro który ma alfe na części i nie ma problemu z docięciem wybranego przeze mnie fragmentu. Wystarczy że wyśle zdjęcie i pokaże co mnie interesuje. Także prawdopodobnie alfa dostanie nową odrestaurowaną podłogę. Myślałem żeby to zostawić, ale jednak uczucie do belli zwyciężyło...![]()
Zawsze możesz zalepić dwuskładnikowym klejem do stali![]()