sprawdziłem dzisiaj świece i to one są najprawdopodobniej przyczyną.są w opłakanym stanie chyba nikt nie wymieniał ich od nowości.
Mam tylko pytanie,czy wszystkie świece są jednakowe czy są jakieś 4 małe i 4 duże ?
sprawdziłem dzisiaj świece i to one są najprawdopodobniej przyczyną.są w opłakanym stanie chyba nikt nie wymieniał ich od nowości.
Mam tylko pytanie,czy wszystkie świece są jednakowe czy są jakieś 4 małe i 4 duże ?
sprawa rozwiązana.świece wymienione(cały komplet) alfa śmiga jak nowana szczęście obeszło się bez wymiany cewki
odgrzebuje temat, problem szarparnia powrócił i jest znacznie bardziej wyczuwalny, dziś po raz pierwszy wyrzuciło mi kontrolkę silnika kilkukrotnie podczas szarpania"wypadania zapłonów". Jestem praktycznie pewien, że to cewka, skoro komputer wyłapał błąd, to rozumie, że będzie możliwy odczyt który to cylinder ?? czy może mi ktoś polecić jaki kabel zakupić do diagnozy dla mojego silnika
A jeśli mój lewarek przy dodawaniu gazu rusza się przód tył to pewnie poduszka pod skrzynią ?