witam wszystkich
kupiłem i własnie zamontowałem u siebie w radiu kabel AUX LINE IN i mam do was pytanie jak mam uruchomić podłączone do niego mp3 bo nie mam zielonego pojęcia
witam wszystkich
kupiłem i własnie zamontowałem u siebie w radiu kabel AUX LINE IN i mam do was pytanie jak mam uruchomić podłączone do niego mp3 bo nie mam zielonego pojęcia
Ostatnio edytowane przez MateuszLucky ; 15-11-2013 o 18:35
Musisz w radiu wywołać tryb zmieniarki.
U niektórych wystarczy kombinacja z SRC+ON.
A u innych "wyłączam radio, trzymam SRC i naciskam ON, puszczam ON i dalej trzymam SRC, puszczam SRC."
Kupiłeś kabel nie sprawdzając, czy możesz wymusić wejście AUX IN?
Na wyłączonym radiu wciskasz ON+SCR.
Jeśli Ci zadziała, pędź do kolektury i skreśl totolotka![]()
U mnie by wywołać zmieniarkę wciskam 2 razy src. Pierwszy raz jak wcisnę to włącza się CD, drugi raz klikam i włącza się tryb zmieniarki. 3 raz jak kliknę to powracam do radia FM.
@m4tinez - na podłączonym kabelku AUX IN?
W przypadku podłączonej zmieniarki CD lub zmieniarki mp3 to normalne. Ale jak nie ma podłączonego żadnego urządzenia, a jedynie kabelek AUX IN - to radioodtwarzacz nie będzie widział zmieniarki, więc nie powinien wejść w jej tryb (chyba, że masz jakieś obejście).
A próbowałeś z podłączonym np. telefonem do tego kabla i dopiero wtedy wymusić zmieniarkę ? Bo bez telefonu to ten kabel jest dla radia niczym, dopiero jak podłączy się telefon czy coś on reaguje
ja próbowałem u siebie na tysiące sposobów z podłączonym fonem i nic ani razu nie zmieniło mi na AUX IN
bo nie w każdym to działa. Niektóre radioodtwarzacze przechodzą w tryb zmieniarki (wymuszenie klawiszami SCR+ON) - a niektóre nie.
Jak by co to mam takie radio do sprzedania co wchodzi w tryb zmieniarki![]()