możesz z tylnych lamp ale pozycyjne i stop trzeba puscic przez przekaźnik zeby dzialalo. w razie pytań słu że radą
możesz z tylnych lamp ale pozycyjne i stop trzeba puscic przez przekaźnik zeby dzialalo. w razie pytań słu że radą
Ostatnio edytowane przez slider2002 ; 16-11-2013 o 19:10
Czyli tak i tak trzeba puścić jeden przewód do skrzynki bezpieczników / akumulatora.
To teraz pytanie czy nie lepiej puścić całą wiązkę do skrzynki bezpieczników i tam to podłączyć?
no ja ten jeden przewod puscilem od samego aku i dalem bezpiecznik. mozna ze skrzynki ale dostep mizerny. przeciagniecie jednego kabla nie bylo łatwe a co dopiero całej wiazki. kupujesz z 8m przewodu po złotówce i do ego dwa przekaźniki tez po 8zl i masz wszystko.
A którędy puściłeś kabel do aku?
Którędy wpuściłeś wiązkę od gniazda haka do "bagażnika"? ... trzeba zdjąć zderzak?
Zdemontuj boczek od środka w bagażniku, będziesz miał ładną zabezpieczoną gumką dziurę do puszczenia kabli między zderzakiem a komorą bagażnika.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
ok ...wiem którą masz na myśli
Rozumie że do świateł pozycyjnych stopu i prawego kierunku da się wpiąć w kable z tej strony, ale co z pozostałymi światłami ... trzeba ciągnąć kable na lewą stronę? ... a przeciwmgielne? ... trzeba wpiąć się z lewej strony w wiązkę co idzie do klapy?
z drugiej lampy bierzesz tylko drugi kierunek. pozostałe moga isc z jednej lampy.kabel spod maski wciagnąłem do srodka prze jakas zaslepkw z podszybia pod deske rozdzielcza. ( łatwo nie było) drut ze sznurkiem troche pomogł. Dalej pod listwami progowymi pod tylną kanapę a dalej pod wykładzine i do bagażnika.
ciekawe jak fabrycznie podłączają instalacja elektr. haka ....
Masz może schemat elektryczny instalacji w tej Alfie?
z tego co wiem to wpinasz się do przewodów od lamp po prostu. Przynajmniej kiedyś tak się robiło, może teraz są jakieś inne zestawy..
A ma ktoś z Was schemat wiązki elektrycznej bagażnika?
Chodzi mi konkretnie który kabel idzie do której lampy (nie chce mi się demontować lamp żeby to sprawdzać, mam zamiar wpiąć się w wiązkę która idzie w bagażniku).
... lub może ma ktoś jakaś rozpiskę typu: kolor przewodu - przeznaczenie/użycie?