Temat: Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Też mi się wydaję że było 1800.. potem 1650 a potem 1600.. a teraz jest 1500 więc musiało stanieć

A co do Brembo miałem na myśli jakieś masakryczne dystanse typu 20mm-30mm i pewnie wtedy wejdzie.. ale to już konieczny mega naciąg opony żeby to jakoś wyglądało razem i naciąg błotników też..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Jak do wiosny sytuacja się poprawi finansowa to może ja przedzwonię do sprzedawcy tylko trzeba by pomierzyć jakie dystanse konieczne żeby zmieściły Brembo i wtedy jakaś 205 opona do tego
    Nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji, sam bym je przygarnął ale finansowo cienko

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

proszę powiedzieć mi jedno co w tym fajnego gdy opona jest za wąska do felgi co Wy w tym widzicie fajnego? za duża koszula za mała marynarka...

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Hmmm pewnie byś się Nazar wkur**ł jakbym kupił je sobie pod choinkę

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Też mi się wydaję że było 1800.. potem 1650 a potem 1600.. a teraz jest 1500 więc musiało stanieć

A co do Brembo miałem na myśli jakieś masakryczne dystanse typu 20mm-30mm i pewnie wtedy wejdzie.. ale to już konieczny mega naciąg opony żeby to jakoś wyglądało razem i naciąg błotników też..
    I będzie wystawiała felga 20mm

Verzonden vanaf mijn iPhone 5s met behulp van Tapatalk

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    proszę powiedzieć mi jedno co w tym fajnego gdy opona jest za wąska do felgi co Wy w tym widzicie fajnego? za duża koszula za mała marynarka...
    Bo może niektórzy lubią "szeroki styl " . Ja lubie jak koło siedzi conajmniej na równo z rantem błotnika albo i szerzej a nie jak oryginalna felga z duzym ET w głebi nadkola jak w wąskotorówce i nie chodzi tu o sam fakt zakładania wąskiej opony ale o upchanie możliwie jak najszerszej felgi w nadkole a to wymaga naciągu . Pozatym osobiscie twierdze ,że takie koło wygląda bardziej "sportowo" i agresywnie niż "balon" Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naciąg.jpg
Wyświetleń:	1312
Rozmiar:	57.9 KB
ID:	114545Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BMW style.jpg
Wyświetleń:	5319
Rozmiar:	80.6 KB
ID:	114546Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	RH 10,5.JPG
Wyświetleń:	1406
Rozmiar:	123.8 KB
ID:	114547 Ostatnie zdjecie prezentuje jak upchać RH 10,5 cala szerokie w E36 co niektórzy uznali za niemożliwe . Ja jezdziłem na takim setupie z gwintem i nawet dało się na tyle ludzi wozić

- - - Updated - - -

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Hmmm pewnie byś się Nazar wkur**ł jakbym kupił je sobie pod choinkę
    Malin kupuj . Z tobą przegrać wyscig o felunek to będzie zaszczyt

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    Niektórzy lubią mocno naciągać gumę

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Bo może niektórzy lubią "szeroki styl " . Ja lubie jak koło siedzi conajmniej na równo z rantem błotnika albo i szerzej a nie jak oryginalna felga z duzym ET w głebi nadkola jak w wąskotorówce i nie chodzi tu o sam fakt zakładania wąskiej opony ale o upchanie możliwie jak najszerszej felgi w nadkole a to wymaga naciągu . Pozatym osobiscie twierdze ,że takie koło wygląda bardziej "sportowo" i agresywnie niż "balon" Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naciąg.jpg
Wyświetleń:	1312
Rozmiar:	57.9 KB
ID:	114545Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BMW style.jpg
Wyświetleń:	5319
Rozmiar:	80.6 KB
ID:	114546Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	RH 10,5.JPG
Wyświetleń:	1406
Rozmiar:	123.8 KB
ID:	114547 Ostatnie zdjecie prezentuje jak upchać RH 10,5 cala szerokie w E36 co niektórzy uznali za niemożliwe . Ja jezdziłem na takim setupie z gwintem i nawet dało się na tyle ludzi wozić
    Cóż niektórzy lubią pomarańcze, a inni jak im nogi brzydko pachną...
    Osobiście nie lubię naciągu, ale skoro komuś się podoba to jego gust i jego samochód Tylko, że imho to tak jak "balon" nie wygląda sportowo i agresywnie, tak samo sportowo nie wygląda "naciąg". Obie ze sportem mają mało wspólnego.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Malin kupuj . Z tobą przegrać wyscig o felunek to będzie zaszczyt
    Niestety jak większość z nas mam "blokadę" w postaci budżetu Przecież na samej feldze nie będę jeździł Ale na pewno dobrze by ten "poler" wyglądał przy ciemnym lakierze

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Więc dla wszystkich mniej wtajemniczonych "tunerów" - temat wałkuje już od 300 ponad stron - zrozumcie to co jest logiczne . Opona naciągnięta na kształt trapezu przy szerokiej feldze ( za szerokiej ) schodzi się ładnie pod błotnik co pozwala uniknąć tarcia o ten element . Przy normalnej feldze taki zabieg jest niepotrzebny i conajmniej smiesznie wyglądający . Tak samo dziwne dla niektórych jest robienie negatywu za pomocą Camberów itd. Przecież nikt nie każe na siłe nikomu modzić przy aucie . Jeden lubi laminat , drugi gumowe lale . Ja lubie jezdzić miską po asfalcie na szerokim rancie . To taki styl życia , własna religia

- - - Updated - - -

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Niektórzy lubią mocno naciągać gumę

Cóż niektórzy lubią pomarańcze, a inni jak im nogi brzydko pachną...
    Osobiście nie lubię naciągu, ale skoro komuś się podoba to jego gust i jego samochód Tylko, że imho to tak jak "balon" nie wygląda sportowo i agresywnie, tak samo sportowo nie wygląda "naciąg". Obie ze sportem mają mało wspólnego.
    FXX ja napisałem WYGLĄDA ( moim zdaniem ) . A ,że inna kwestia jeżeli chodzi o własciwości jezdne . Ale ci powiem ,że własciciele aut na zdjęciach raczej się nie przejmują tym a ich auta napewno wzbudzają wytrzeszcz oczu przechodniów a o to chyba chodzi . Jakbyś podobnie nie myślał to nie jezdziłbyś Alfą tylko Fiatem czy Dacią . Tylko zauważ ,że ja w swoich postach nie neguje nikogo kto jezdzi na "cywilnym" zestawie a z kolei ci dla których 18-19" jest niedostępne z racji czy to miejsca zamieszkania ( czytaj dróg ) lub innych powodów , głównie kierowani może deczko zazdroscią wyśmiewają się na forum nie mając pojęcia o czym piszą ( oczywiscie nie pije do ciebie bo jest lajt ) . Tolerancja - to rzecz ,która scala brak jej -oddala

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

własciciele aut na zdjęciach raczej się nie przejmują tym a ich auta napewno wzbudzają wytrzeszcz oczu przechodniów a o to chyba chodzi . Jakbyś podobnie nie myślał to nie jezdziłbyś Alfą tylko Fiatem czy Dacią
    No i tutaj moge polemizowac bo ja mam gleboko wytrzeszcz itp przechodniow - to moje auto i to mnie ma sie podobac a nie przechodniom i taki lans to ja mam tam gdzie swiatlo nie siega :p

P.s
    Twoja teza obalona - mysle inaczej a jednak nie mam daci :p
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 19-11-2013 o 22:30