Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Temat: [156] Alfa Romeo - lampy stylizowane na 159

adasco
    Gość

Domyślnie

Jedna uwaga... twoje auto, zmieniaj ja jak chcesz i lubisz. to TOBIE ma sie podobac.
    Ale apeluje: zrobze to porzadnie, solidnie i dokladnie!!!! Bez niedorobek. Pokazana tu nieszczesna alfa nieszczesnego, obrywajacego zewszad Mariusza rzeczywiscie obecnie wyglada lepiej, niz kiedys... ale z daleka. Z bliska widac niestety sporo niedokladnosci. Mariusz robil to sam, i za to szacun. Ale niestety, nie wszystko mu wyszlo i za to niestety bede jego dzielo krytykowal. Wiec jesli zamierzasz zrobic te przerobke "na drut", to proponuje, bys tego nie robil. Ale jesli dopracujesz kazdy, nawet najmniejszy szczegol, oszczedzisz szpachli, a nie oszczedzisz sobie masy roboty, to se zmieniaj. Twoje auto, robo co chcesz. Mozesz je spalic. A to, ze mnie czy komus sie nie spodoba, to obsikaj. Ja tym nie bede jezdzil. Ale obiecuje - jesli cos spieprzysz, na zlocie bede dlugo i intensywnie rechotal nad twoim autem

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Jedna uwaga... twoje auto, zmieniaj ja jak chcesz i lubisz. to TOBIE ma sie podobac.
    Ale apeluje: zrobze to porzadnie, solidnie i dokladnie!!!! Bez niedorobek. Pokazana tu nieszczesna alfa nieszczesnego, obrywajacego zewszad Mariusza rzeczywiscie obecnie wyglada lepiej, niz kiedys... ale z daleka. Z bliska widac niestety sporo niedokladnosci. Mariusz robil to sam, i za to szacun. Ale niestety, nie wszystko mu wyszlo i za to niestety bede jego dzielo krytykowal. Wiec jesli zamierzasz zrobic te przerobke "na drut", to proponuje, bys tego nie robil. Ale jesli dopracujesz kazdy, nawet najmniejszy szczegol, oszczedzisz szpachli, a nie oszczedzisz sobie masy roboty, to se zmieniaj. Twoje auto, robo co chcesz. Mozesz je spalic. A to, ze mnie czy komus sie nie spodoba, to obsikaj. Ja tym nie bede jezdzil. Ale obiecuje - jesli cos spieprzysz, na zlocie bede dlugo i intensywnie rechotal nad twoim autem
    Zawsze będzie można zrobic delikatny facelifting wjeżdżając w tyłek jakiemuś bmw. Ewentualnie wpychając nań.

Co do tematu - nie rozumiem oburzenia założyciela i po części podejścia. Z jednej strony pisze o nierobieniu golfa z alfy, a z drugiej strony przytacza przykłady skrajnie temu zaprzeczające.

Chcesz robic choinkę z lusterkami zintegrowanymi z kierunkowskazami, zaburzac stylistykę - w porządku, rób jak uważasz. Twoja kapucha i Twoje zmartwienie. Ale nie oczekuj na forum alfy, że wszyscy zgodnie będą przytakiwac. Zapewne i tak jakiś czas później stwierdzisz, że trzeba było posłuchac innych. Taki samochód jest niesprzedawalny, poza tym.

Nawet mój kolega z liceum dłubiący honde civic (ściga się w zawodach na 1/4 - zielona, czy tam turkusowa civic coupe) stwierdził po okresie błądzenia, że performance jest o wiele przyjemniejszy niż styling. W związku z czym wraca do klasycznej linii bawiąc się jedynie kolorem (inna sprawa, że mając takiego sponsora w postaci taty również zapewne bym się tak 'bawił'). Chromowane felgi zza oceanu, spojler w stylu f&f i wieśneony poszły w cholerę. Przed końcem sezonu miał bodajże 250 koni w tym samochodzie (1.5 vtec + turbo).
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał puotek
    Nie podoba się

I to nie ze względu na to, że to Alfa. W mało którym aucie wypalają takie manewry (Do starszej civici przed 92r. PODOBNO pasują reflektory z Punto II)
    Fakt. Pasują. Widziałem Fiata Punto z takimi reflektorami. Ale o ile się nie mylę, było to Punto w pierwszej wersji.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Siafal89
    Gość

Domyślnie

Alces1, chyba coś źle przeczytałeś mowa o hondzie a Ty mówisz, że widziałeś Punto DD

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Do CRX-a też często przeszczepiane są włoskie "oczy" z Punto II
    http://www.honda-crx.info/forum/albu...hp?pic_id=1066
    http://www.mapet-tuning.com/wasze/cr...ges/image3.htm
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Siafal89
    Alces1, chyba coś źle przeczytałeś mowa o hondzie a Ty mówisz, że widziałeś Punto DD
    Skoro do Hondy Civic pasują reflektory od Fiata Punto, to logicznym jest raczej to, że pasują i na odwrót No, a ja właśnie widziałem Fiata Punto z reflektorami dedykowanymi do Hondy Civic
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Siafal89
    Gość

Domyślnie

aha teraz rozumiem ;]

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

IMO, wygląda to lepiej niż "oczy" 159 w 156

Sicilian
    Gość

Domyślnie

AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele i tuning w stylu Old2New nie powoduje powazniejszych konsekwencji w stylistyce, niestety w AR 156 przeszczep przodu na AR 159 jest pomyslem chybionym i wg mnie taki projekt wyglada, jakby ktos na siłe chciał z Fiata 125p zrobic Alfe Romeo. Mnie sie to nie podoba, ale podobno o gustach sie nie nie dyskutuje, chce tylko stwierdzic, ze ja takiej przerobki bym nie zafundowal Alfie.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Sicilian
    AR to nie VW gdzie seria IV, V, VI roznia sie od siebie niewiele
    Przesadziłeś kolego Nie wiem skąd ta nienawiść do VW na tym forum, ale jeśli chodzi alurat o Golfa to wielki respect za to że firma stara się w każdym nowym modelu pokazać coś nowego - jest to wielkie ryzyko (przykład: nowa Impreza), aczkolwiek w przypadku VW zawsze odnoszą sukces...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia