Na pewno cena. Jak masz pewność, że śruby, które odkręcisz będzie można zamontować ponownie to możesz kupić samo łożysko zaoszczędzisz z 30zł . Ja kupiłem komplet i nie żałuję jedna śruba (torx)trochę się ukręciła przy wymianie.
Na pewno cena. Jak masz pewność, że śruby, które odkręcisz będzie można zamontować ponownie to możesz kupić samo łożysko zaoszczędzisz z 30zł . Ja kupiłem komplet i nie żałuję jedna śruba (torx)trochę się ukręciła przy wymianie.
156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz
No, to jestem po wymianie przedniego łożyska. Sprawa banalnie prosta ale trzeba mieć odpowiednie narzędzia - nasadkę sześciokątną 36 (do odkręcenia nakrętki półosi) i nasadki torx E14 (śruby mocujące piastę) i E18 (śruby mocujące zacisk Brembo mały).
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
mozecie mi powiedziec jakie sa objawy zuzytego łożyska ? bo w mojej belli gdy jezdze po rondach lub wchodze w zakret nawet przy małej predkości, to mi cos piszczy prawdopodobnie w tylnej osi. ale pewnosci nie mam. wewnatrz auta to jakos mocno nie przeszkadza, ale z zewenatrz słychac straszne piski. mozliwe zeby to była wina zuzytych tarcz (ale jeszcze nie jakos strasznie zjechanych) ?
Witam, czy ktoś mógłby w wielkim skrócie opisać etapy i użyte narzędzia, demontażu i montażu tylnego łożyska/piasty w Alfie 159.
Hejka,strasznie hałasują,wyją i huczą. na początku myślałem że to opony ale zmieniłem na zimowe i nadal głosno, więc co-łożyska. Dałem ok 270 za sztuke ( sciągałem z BB ),stówke za wymiane od koła i jest ok
Witam czy ma ktoś do sprzedania jeszcze taką piastę na przód ?
Ja mogę mieć... W okolicy MAJA/CZERWCA :/
Ja mam ostatnia sztuka mi została po 880zł