Ypsilonik jest b. fajny. Sprawdź tylko, czy ten silnik (1.2 - domniemam, że na ten patrzyłeś) i osiągi jakie zapewnia będą dla Was akceptowalne. U mnie poległ :-(
Ypsilonik jest b. fajny. Sprawdź tylko, czy ten silnik (1.2 - domniemam, że na ten patrzyłeś) i osiągi jakie zapewnia będą dla Was akceptowalne. U mnie poległ :-(
Dobry Y nie jest zły. Kumpela takim pomyka 1.4 i 95 kucy i bardzo zadowolona. Co do ilości miejsca można się zdziwić bo w głupim grande punto miałem wrażenie ze jest wiecej miejsca niż w 147. A delta bije 159 w przedbiegach. Prowadzenie to inna manka natomiast
- - - Updated - - -
Poza tym Zona będzie zadowolona. Przeglądy co 30k lub co dwa lata![]()
Witam,
Jeśli wszystko potoczy się po mojej myśli w przeciągu kilku dni stanę się posiadaczem wymarzonej przeze mnie od dłuższego czasu Alfy 159. Po samodzielnych oględzinach auto, którego zakup biorę pod uwagę wydaje się godne uwagi. W przyszłym tygodniu umówiony jestem na sprawdzenie samochodu w ASO Carserwis przy ulicy 1go sierpnia w Warszawie. Mam kilka wątpliwości i być może bardziej doświadczeni forumowicze będą mogli pomóc mi je rozwiać. Ze względu na długość postu, pozwolę sobie je ponumerować.
1. Auto pochodzi z Belgii jest to wersja progression ze skórzaną tapicerkę? Czy w tej wersji wyposażenia była możliwość zamówienia skórzanych foteli? Auto pochodzi z roku 2008, wersja po FL.
2. Po sprawdzeniu miernikiem grubości lakieru (na pewno sprawnym) grubość lakieru na wszystkich elementach wąchała się miedzy 150 a 180 mikrometrów. Czy nie jest to ciut za dużo? Z informacji znalezionych na forum wynika, iż powinno to być ok 100-150 mikrometrów?
3. Carserwis na ulicy 1go sierpnia w warszawie, jako jedyny posiadał wolny termin, który odpowiada zarówno mi jak i sprzedającemu jednak w każdym innym ASO do którego dzwoniłem sprawdzenie „przedzakupowe” obejmuje również kontrole grubości powłoki lakierniczej. Na 1-go sierpnia usłyszałem, że niestety nie posiadają miernika grubości lakieru i stan wypadkowości mogą sprawdzić „na oko”. Pani zapytana o możliwość weryfikacji autentyczności przebiegu przez diagnostykę komputerową, poinformowała iż zależy to od tego czy w aucie znajduje się pewien „moduł”. Jeśli tak, istnieje możliwość zweryfikowania przebiegu. W przeciwnym wypadku - niestety nie. Po rozmowie z Panią w serwisie nasunęły mi się pewne wątpliwości czy ta ASO dokona sprawdzenia w sposób pewny i gruntowny, tak żebym mógł później, (jeśli wydadzą pozytywną opinie) z czystym sumieniem kupić auto i być pewnym, że niczego nie przeoczyli. Czy macie jakieś doświadczenia z carserwisem na 1go sierpnia w temacie kontroli „przedzakupowej”? Czy są godni zaufania?
Cześć,
co do pyt. 1 i 3 to nie ma opcji weryfikacji przebiegu jeśli auto nie pochodzi z salonu w PL. Mogą najwyżej próbować sprawdzić przebieg po akcjach gwarancyjnych/serwisowych - jeśli własciciel dostawał zawiadomienie i zjawił się na takim "evencie" będzie to odnotowane z przebiegiem. Jeśli się nie zjawiał albo komuś w aso "się zapomniało" wpisać to nie będzie żadnej historii...
Tu masz link który może pomóc (jeśli masz VIN) w sprawdzeniu wyposażenia http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE (wrzuć w chrome to przetłumaczy Tobie teksty z włoskiego - nie idealnie,ale coś będziesz wiedział).
Powodzenia!
Ja otrzymałem odpowiedź w ASO, że nie ma 100% pewności. To tyle, jak jest realnie nie mam pojęcia![]()
Dzwoniłem, rozmowę prowadziła dużo bardziej kompetentna osoba, być może mechanik, test obejmuje tam również powłokę lakierniczą natomiast plusem carserwisu jest fakt, że serwis czynny jest do 21. Sprawdzenie auta u Twardowskiego to 350 zł, Carserwis na Połczyńskiej 300 zł natomiast Carserwis na 1go sierpnia ok 470 zł!! mimo iż zakres kontroli jest u nich najmniejszy. Niestety miałem do wyboru albo 1go sierpnia albo sprawdzenia auta poza ASO. Zdecydowałem się na ASO, mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Boltowicz 2x200 zł czyli mechanika i blachrka w jednym a diagnostykę komputerowa w drugim. A pracują do 19 bodajże. Dukiewicz nie dzwonilem :p Twardowski 350 zł a do progressiona zawsze moznabylo dokupić skórę jak ktoś miał fantazje![]()