65 to procent szerokosci opony, tak wiec 65 przy szerokosci 205 bedzie inne niz np przy 185
65 to procent szerokosci opony, tak wiec 65 przy szerokosci 205 bedzie inne niz np przy 185
Ale ja to pisałem do kolegi Absente a on ma 2,4JTDm gdzie nawet komputer pokładowy 'krzyczy' że 195/65/15
Pamiętajcie te żo jednym ... niektóre firmy ubezpieczeniowe potrafią nie wypłacić odszkodowania, kiedy mamy na felgach opony inne niż w papierach. Fakt - znam trzy takie przypadki z UK, ale z tego co 'wróble ćwierkają' w Polsce też już może tak być. W UK, trzeba zapłacić ciut większą stawkę ubezpieczeniową by mieć modyfikowane auto.
Ostatnio edytowane przez FrankyFurbo ; 19-11-2013 o 20:43
No juz po sprawie niestety. Mam Nokian WR D3 205/55/R16 Ale na kompie u mnie niema info o oponachmam wersje przedliftowa, moze dlatego.
Tak czy inaczej oponki nowe, geometria gratis i czekam na śnieg: )
Sent from my LG-E975 using Tapatalk
z tego co dowiadywałem sie u wulkanizatora i nie tylko to polecili mi 195/65/15 i tez takie zamowiłem wraz z oponkami goodyear ultra grip 5 i po opiniach wyczytanych mam nadzieje ze bede zadowolony teraz załozyłęm zimowki i nawet jak teraz niema sniegu niesa wcale głosne i wygodnie sie smiga![]()
ultra gripy mam już 5 lat - przejechane około 40 tys. na nich - przód około 4,5 mm , tył 6mm. na ten sezon jeszcze będą , na następny zmieniam tylko te z przedniej osi. Jestem bardzo mile nimi zaskoczony - do 10 stopni na plusie i nie piszczą, do tego jak dlamnie bardzo ciche, no i mało na nich nie przejechałem.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
dzieki za opinie dodatkowa o oponach ultra grip bo mysle o takich tylko ze letnich 205/55/16 mam nadzieje ze bede zadowolony![]()