Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Kupię dystanse do Spidera / porady

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Życzę powodzenie z dystansami bez kołnierza centrującego... pomijam fakt, że śruby na dłuższą metę nie wytrzymają to na pewno koło będzie 'biło'.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał Wedżi Zobacz post
    No a jakie ET mają felgi?
    Jeśli są to 17-tki to jest to model 5901240 i wg katalogów ma ET 40.5

Czyli dystanse 10mm są potrzebne do uzyskania fabrycznego odsadzenia GTV.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Fabryka fabryką, ale ja chce uzyskac efekt wizualny "szerszego" auta. dlatego pytam o te szersze dystanse.
    nikt tu nie mówi, że chce zamontowac felgi na dystans bez pierścienia centrujacego. Logiczne jest, ze to nie przejdzie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Te z aukcji będą do niczego bo są do wszystkiego. Nie będą dobrze wyważone. Pierścień to nie kłopot. On musi być bo na czym Ci się fela oprze???? na samych śrubach przy dystansie 20 mm???? Ten perścień musi mieć 58.1 tak jak piasta tyle tylko że dystans powinien być stoczony w środku na wymiar kołnierza piasty (chodzi o długość kołnierza piasty) tak żeby dystans oparł się o ściankę czołową tarczy hamulcowej. A tak w ogóle to widziałem gdzieś w giełdzie niedawno koleś miał 4 profeski od 156. Powodzenia
    Arek czyli moge kupić dystanse z aucji i dac kumplowi do stoczenia??

A po drugie jak dawno temu widziales to ogłoszenie, w ktorym ktos oferuje te dystanse??

- - - Updated - - -

Arek dzieki wielkie za cynk. Znalazłem ogłoszenie i dogadałem się z gosciem. Zaszalałem i Zamówiłem komplet dystansów 20mm + sruby. Po niedzieli czekam na przesyłkę.
    Najlepsze jest to, że gość przesiadł się z dystansów 20mm na 30
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

jeżeli masz porządne dystanse z gwintowanym otworem (czyli najpierw osobnymi krótkimi śrubami przykręcasz dystans a potem osobnymi też krótkimi srubami przykręcasz koło do dystansu) to nie widzę problemu z 30 mm, gorzej jakby ktoś chciał zastosować zwykłe dystanse przelotowe z przedłużonymi śrubami

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

fajf ale po co przykręcac dystanse innymi srubami jak one i tak trzymaja sie na pierścieniu centrującym. Wystarczy chyba aby śruba była dłuższa o te 20mm. Zresztą gośc chce mi wysłac taki caly komplet i on na tym jeździl bez problemu więc chyba nie będę miał z tym problemu,
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Mam takie same fele jak Ty tylko tyle że posiadam specjalną limitowaną edycję. W dwóch kolorach (chrom + popiół w koniczynkach). Tył mi wpadł i wygląda to niezbyt ciekawie. Przewertowałem przed chwilą giełdę na str 6 jest ogłoszenie w 156. Zastanawiałem czy nie wziąć od kolesia. Za 4 szt. 20 mm + śruby chce 300 zł (nie wiem czy aktualne jest telefon do niego). Tyle tylko jak weźmiesz 4 to przód Ci wyjdzie poza obręb błotniaka i będzie h...nia. Estetyczny fatal. Z moich obliczeń wynika że do tych fel idealne będą tylko 2 szt po 20 mm na tył i tyle kolego

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    fajf ale po co przykręcac dystanse innymi srubami jak one i tak trzymaja sie na pierścieniu centrującym. Wystarczy chyba aby śruba była dłuższa o te 20mm. Zresztą gośc chce mi wysłac taki caly komplet i on na tym jeździl bez problemu więc chyba nie będę miał z tym problemu,
    z Twoimi problemu nie będzie żadnego, pisałem o dystansach 30 mm i większych

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Cytat Napisał fajf Zobacz post
    z Twoimi problemu nie będzie żadnego, pisałem o dystansach 30 mm i większych
    aaaaaa

- - - Updated - - -

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Mam takie same fele jak Ty tylko tyle że posiadam specjalną limitowaną edycję. W dwóch kolorach (chrom + popiół w koniczynkach). Tył mi wpadł i wygląda to niezbyt ciekawie. Przewertowałem przed chwilą giełdę na str 6 jest ogłoszenie w 156. Zastanawiałem czy nie wziąć od kolesia. Za 4 szt. 20 mm + śruby chce 300 zł (nie wiem czy aktualne jest telefon do niego). Tyle tylko jak weźmiesz 4 to przód Ci wyjdzie poza obręb błotniaka i będzie h...nia. Estetyczny fatal. Z moich obliczeń wynika że do tych fel idealne będą tylko 2 szt po 20 mm na tył i tyle kolego
    No właśnie ja te wziałem co mówisz cena świetna. 300zl za 4 dystanse plus 20 śrub i to nowe to jak pół darmo. normalnie na allegro chca 70zł za 1 dystans 20mm....
    Na razie założe komplet i zobaczę jak to będzie wyglądać. Jak przód bardzo wyjdzie to wezmę 10mm albo ewent. 15.
    WIEM JEDNO
    Przy glebie -30mm nie załozyc dystansów to tak jak nie myć się tydzień a później użyc axe i pójść na panienki....
    Mam chorobę zwaną ITALIA