Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: SELESPEED w 156 zablokowany na II biegu

tombo0022
    Gość

Domyślnie SELESPEED w 156 zablokowany na II biegu

Witam
    Czy ktoś z kolegów zna może jakiegoś człowieka, który ma pojęcie o skrzyniach SELESPEED w okolicach KATOWIC?
    Mam do kupienia ładną Belle, niestety ze skrzynią SELESPEED zablokowaną na II biegu.
    Chciałem usłyszeć Wasze opinie, czy jest sens się w to pakować, czy znacie kogoś kto może zamienić SELESPEED-a na MANUAL-a i jaki koszt, ewentualnie podejmie się naprawy SELESPEED-a i z jakimi to się wiąże kosztami.
    Czekam na odpowiedź.
    Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar Luk26
    Mieszka w
    Podkowa Leśna
    Auto
    AR 156 SW JTS '03

Domyślnie

znalezione w necie: Problem z kwitnącą instalacją elektryczną może powodować że skrzynia zostanie na danym biegu i nie będzie reagować, choć teoretycznie może zawiesić się w pozycji "neutralnej". To może być jakaś drobnostka lub całkiem poważny (kosztowny) problem, a bez kompa to można gdybać i zgadywać. Jak kiedyś w automacie nie miałem oleju to nawet z miejsca nie ruszyłem więc tu dolewka 2l naprawiła problem. A z alfą to różnie bywa, potrafi być kapryśna

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał tombo0022 Zobacz post
    Witam
    Czy ktoś z kolegów zna może jakiegoś człowieka, który ma pojęcie o skrzyniach SELESPEED w okolicach KATOWIC?
    Mam do kupienia ładną Belle, niestety ze skrzynią SELESPEED zablokowaną na II biegu.
    Chciałem usłyszeć Wasze opinie, czy jest sens się w to pakować, czy znacie kogoś kto może zamienić SELESPEED-a na MANUAL-a i jaki koszt, ewentualnie podejmie się naprawy SELESPEED-a i z jakimi to się wiąże kosztami.
    Czekam na odpowiedź.
    Pozdrawiam
    Jak nie masz ze 3k na wyłożenie na start, nie jesteś kumatym elektronikiem, lub mechanikiem co z śrubokrętem robi cuda, to odradzał bym Ci się pakować w nieznane, wiem po swojej jak mnie dużo to kosztowało. Radze poszukać zadbanej V. Może poczekać i dołożyć, ale zawsze będzie pewniejszy. Jak nie chcesz zrobić przyśpieszonego magistra ze specjalizacją "selespeed" to ja z dobrego serca odradzam taką przygodę z bellą.