Im więcej wrzucacie zdjęć tym bardziej jestem przekonany, że nie chciałbym mieć czarnego samochodu z czarnymi felgami. Duże carne felgi giną w tych autach. Wolę jednak ciemno-srebrny, grafit lub coś z domieszką innego koloru (vide czarny z domieszką złotego na jednej z AR159 z działu Nasze Belle). Inna sprawa, że dyskusja jest czysto akademicka. I patrzę też od strony użytkowej. Nie kupiłem czarnego auta, bo nie dorobiłem się jeszcze osoby, która myłaby mi to auto co 2 dzień.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 23-11-2013 o 13:34
No każde auto w czarnym wygląda kozacko ale przy naszych zasyfionych drogach ( tony kurzu przy krawężnikach ) poler co drugi dzień. Co do Czarnej feli w czarnym aucie - wygląda zadziornie "bandit wagen " tyle ,że musi być naprawde duże koło żeby jak pisał Jahu nie zgubiły się na aucie . Kolega ma w czarnej A4 B6 19" z Phaeton'a w białej perle mieniące się na fiolet i powiem wam ,że jak jedziemy na spoty to nie ma osoby która nie zapatrzała się na te koła . Na czarnym aucie ta "biała" felga wygląda na większą niż jest . Moje 18" wyglądają z daleka jak pchełki przy jego felgach.
A czy nie jest tak ,ze auto czarne lub srebrne po przejechaniu tego samego odcinka drogi w identycznych warunkach beda tak samo brudne,tyle ze na srebrnym bedzie to mniej widoczne ale nadal bedziesz jezdzil brudnym autem
- - - Updated - - -
I pytanie ,czy zalozymy felge w 19 calach o szerokosci 9 cali do 159?
- - - Updated - - -
a wie ktos ile cali szerokosci maja te felgi?
Jest dokładnie tak jak piszesz – jeżdżę nieco przybrudzonym autem, ale nie drażni mnie to tak jakby drażniło mnie w czarnym aucie. Kurz, który osiada na aucie po nocy, nie jest tak irytujący jak ten sam kurz, który osiada na czarnym aucie sąsiada.
W aukcji pisze, że to szerokość 8", ET41, 19", 5x110.a wie ktos ile cali szerokosci maja te felgi?
Patryczos, tylko to, co wkleiłeś wpasowuje się w to, o czym pisałem - każde z tych aut ma felgi i cienkich ramionach, przez które widać detal (zacisk, tarcze), lub są ozdobione elementem innego koloru ("zatyczka" otworu centrującego, felgi skręcane jasnymi śrubami jak w tym golfie, lub kombinacja matowego koloru karoserii z połyskiem na felgach). Jedynie Subaraka nie widać dokładnie, ale też ma felgi o wąskich ramionach.
Przeciwstawia to zakładanie na czarną Alfę standardowych felg Alfowskich, wymalowanych na czarno (być może nawet tanim sprayem), czyli wzór gęsty, którego zadaniem jest dobrze wyglądać będąc pomalowanym w jasnym kolorze lub kiedy jest w czarnym to karoseria ma inny kolor.
Jestem bardzo zapatrzony w Alfy i serce mi się kraja jak widzę takie niektóre zestawienia "obuwia" auta, które właśnie przywodzą na myśl golfa na stalówkach. Chodzi o estetykę, a Alfa 159 jest takim Armanim, do którego zakładanie (przy czarnym garniturze) czarnych kamaszy (zamiast czarnych np. Gucci) i mówienie, że jest git, to jakaś pomyłka.
Ostatnio edytowane przez cra3y ; 23-11-2013 o 21:22
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Jaką oponę założyć na felgę o szerokości 7,5" i średnicy 18", żeby fajnie wyglądało? Chodzi oczywiście o 159. Wiem, że do dla niektórych rozmiar kółka od dziecięcego wózka, ale mimo wszystko odważnie stawiam pytanie
Pozdrawiam.
- Rafał