Witam serdecznie,
Na wstępie powiem, że trafiłem na to forum dzięki czerwonej Alfie Spider użytkownika "azzurro" wyszukanej przypadkowo w googlach.
Po prostu zazdrość mnie zżerała gdy patrzyłem na te zdjęcia... Także uzbierawszy trochę grosza samemu postanowiłem wybrać się na poszukiwana tego modelu Alfy.
Wybór padł na samochód, który znajdował się pod Berlinem (wcześniej oglądałem dwie Alfy znalezione przy pomocy naszych rodzimych portali).
Alfa Romeo Spider 916 z silnikiem 2.0 Twin spark z 1996 r. w kolorze określonym przez producenta jako "nero" 632 F.
Samochodzik "o dziwo" znajdował się od swoich narodzin wyłącznie w rękach starszego Pana (urodzonego w 1940 r.).
Samochód przyjechał z Niemiec do swojego nowego domu na kołach, ale niestety nie jest wolny od wad...
Teraz Alfa zapadnie w sen zimowy, a ja postaram się w niej wymienić następujące rzeczy (o ile dam radę):
-sprzęgło (działa dość dziwnie... Wciskając je do połowy wchodzi jak powinno, wpychając je dalej niestety trzeba użyć sporej siły),
-oryginalne radio Alfy Romeo,
-fotel kierowcy (skóra na siedzeniu zaczyna pękać),
-wymiana felg na większe (prawdopodobnie 17)
Niestety będę też potrzebował namiaru na dobrego lakiernika w Poznaniu bądź okolicach,chciałbym oddać do całościowego lakierowania drzwi pasażera, oraz zderzak przedni.
![]()