w tym samochodzie jest tyle przyczyn, że lepiej chyba nie wiedzieć bo będziesz chciał się pozbyć szybko samochodu...
Wydawanie kasy w błoto, nie kilku złotych tylko setkami a i tak na gó.... bo już takie te alfy są!! trzeba kupić nowszą 159 i bez problemu!!
Ja u siebie miałem naprawdę nie dozniesienia sytuację, tzn już nie falowała, ale wariowała na biegu jałowym.
Tzn, że obroty dopierdzielały do 2000obr/min na jałowym i to było makabryczne!
Po wymianie rozrządu i wariatora oraz po czyszczeniu przepustnicy po raz kolejny jak i resecie parametrów ECU oraz adaptacji dalej wariowała tymi obrotami!!!
Po podłączeniu jakiegoś interfejusu zostały zmienione nastawy na zapłonie, nie wiem co ale pomogło!! Alfa się uspokoiła, a reset prędzej nie pomagal różnymi programami, nic!! A ten interfejs pomógł, nie wiem czy to możliwe ale działa!
jak narazie mam przejechane 200km i jest ok, czasami zafaluje ale czasami (zauważyłem gdy np. chodzi wentylator, ale czasmi też przy wyłączonym)
Już wszysko było sprawdzane i wymieniane, przed tym wszystkim bo również od samego początku miałem problem z falowaniem
Mam nadzieję że już nie powróci to do mojej AR !!