www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Niestety nie do końca.
W mojej poprzedniej skrzyni w 156 JTD w zimie, kiedy odpalałem auto rano w celu nagrzania dla dzieci słyszalny był szum łożysk.
W maju skrzynia się rozleciała. Aktualnie nie robię już tych operacji i 2 rok jest spokój.
Olej w skrzyni jest bardzo gęsty i nie do końca jest rozprowadzany tam gdzie powinien.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Koledzy, to wreszcie w jakim zakresie obrotów pracuje wariator w T.S. 1,8.? Różne żródła podają 1800-3500 lub np. 3500-4000 obrotów.
O ile sie nie myle w tych niższowych obrotach do 3500, ale nie dam sobie reki uciac
robię podobnie, tylko że odpalam ją, wygodnie siadam , sprawdzam lusterka czy wszystko jest ok, zapinam pasy, podpinam radio i pendriva. schodzi się też ok minuty. potem powolutku do 2500obr. gdy staję pod domem też chodzi ok minuty na luzie. czy tak dobrze? nie wiem. na pewno nie zaszkodzi
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Wepnij voltomierz w cewkę i będziesz wiedział.
W/g opisu fiata(a z tego czego się dowiadywałem w 16v AR jest podobnie) .."dzialanie wariatora:jesli temp cieczy jest nizsza niz 40*C,predkosc obrotowa rowana predkosci biegu jalowago lub wyzsza niz 4800 obr/min w tym stanie nie nastepuje zmiana faz.przy temperaturze wyzszej niz 40*C predkosci wiekszej niz predkosc biegu jalowego i mniejszej niz 4800 obr/min oraz przy kacie otwarcia przepustnicy wiekszym niz 8* faza rozrzadu zaworow dolotowych zmiena sie"..
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
lesio146, to co napisałeś dotyczy 8V?? Bo sam mam zamiar się wpiąć w niego tylko jakoś czasu brak. Czytałem gdzieś że zależy to też od przepływki. Poza tym z tekstu wyżej wynika że wariat działa między tzw. idle i 4800rpm niezależnie od temperatury, jedynie dochodzi zmienna z TPS po przekroczeniu 40 stopni.