Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Temat: Alfa Romeo 156 z Łodzi, Krzywinia

Yoo
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 z Łodzi, Krzywinia

Witam!

Mam prośbę do ludzi z okolic Pabianic/Łodzi, pojawiła się na Allegro fajna alfa 156 2,4 JTD:

http://allegro.pl/item497483547_alfa..._175_koni.html

Czy mógłby ktoś podjechać ją obejrzeć? Mam spory kawałek do tej miejscowości i nie chcę zajechać i dowiedzieć się że to szrot.. Najbardziej zależy mi na tym czy była gdzieś bita, małe stłuczki karoseryjne wchodzą w grę i to nie przeszkadza ale coś większego - wolał bym nie.. No i przebieg niech ktoś na oko oceni, po zużyciu chociażby wnętrza no i jak silnik pali na zimnym, czy odpala od razu bez grzania świec czy ciężko mu..

Kolejna jaką znalazłem jest tutaj:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7040727 Miejscowość Krzywiń.

Jeśli ktoś mieszka blisko bardzo bym prosił żeby zajrzał do tych Alf i udawał mocno zainteresowanego kupca . Dzwoniłem do tych Panów no i mówili że jest bezwypadkowa, że mogę sprawdzać w stacji kontroli i czujnikami lakieru.. ale kto to wie jak się nie zobaczy na żywo.

Ciekawi mnie jaki był oryginalny przebieg tych aut bo uważam że prawie na pewno został przekręcony, Pan z 1 aukcji nie ma w ogóle jak udowodnić także tutaj na pewno.. Jeśli samochody jeżdżą tak jak należy, silnik jest w eleganckim stanie to przebieg tutaj nie gra dużej roli ale jednak było by się na czym wzorować..

Ehh.. no i dylemat .

Tak ogólnie to szukam 156 2,4JTD 175KM po ogólnym lifcie czyli tak jak tutaj na aukcji, bezwypadkowej i jakiś ciemny kolorek - jak ktoś ma jakieś "pewne" wieści to bardzo proszę o info.. Cena to tak do 28k zł - najlepiej żeby w tej kwocie już było większość dokumentów poprzerabiane do rejestracji.

Proszę o pomoc!

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Ogólnie nie wyglądają źle tylko te przebiegi jakieś takie małe jak na diesle, ale może.

Yoo
    Gość

Domyślnie

Oj Stary ogólnie to ja wiem że nie wyglądają źle każdy robi tak żeby było ok, ładne zdjęcia, nie ujmuje tego co nie trzeba itp. Trzeba zobaczyć, dotknąć i sprawdzić swoimi sposobami dopiero się człowiek dowie chociaż pół prawdy o tych autach..

Są tu jacyś ludzie dobrej woli z tych miejscowości?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

czy ja wiem czy te przebiegi takie krecone... Przypominam ze to auta z 2004 roku. 120.000/4 lata = 30tys/rok czy to tak malo?? nie sadze.. Spokojnie mozna znalezc diesla z niekreconym licznikiem z tego roku ktory ma conajmniej polowe tego przebiegu. Tak ze ja bym nie obsatwial ze krecone. to sa auta sprowadzane zza granicy. Nie sa to stare auta wiec napewno byly serwisowane. Proponuje zabrac numery VIN i zadzownic do serwisu Alfa i sie dowiedziec przy jakich przebiegach i w ktorym roku mialy jakiekolwiek przeglady i wtedy sprawa bedzie jasna

Yoo
    Gość

Domyślnie

Jaki koszt takiej usługi i gdzie najlepiej dzwonić? Nigdy tego nie robiłem i jak masz jakiś sprawdzony numer tel. to mógłbyś mi podać?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał Yoo
    Jaki koszt takiej usługi i gdzie najlepiej dzwonić? Nigdy tego nie robiłem i jak masz jakiś sprawdzony numer tel. to mógłbyś mi podać?
    koszt to 0zl. Idz do salonu Alfa Romeo, ew fiata i tam popros o sprawdzenie. Jak nie masz nic w poblizu to znajdz w internecie jakikolwiek salon alfy i zadzown i telefonicznie popros o informacje na temat samochodu. Powinni udzielic

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: Alfa Romeo 156 z Łodzi, Krzywinia

Ta z allegro jest coś nie teges, wyświetlacz Infocenter jest z rocznika 2002 (stara buda, nowy środek) , maska ma nierówne szczeliny , z jednej strony na błotniku brakuje znaczka Design Giugiaro. Powiecie że to szczegóły , itp , ale z takich właśnie rzeczy wyłania się potem obraz auta. Poza tym jakaś strasznie tania.

Zainteresuj się tą drugą , bo przynajmniej ze zdjęć nie można się do niej przyczepić.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

obserwator737
    Gość

Cytat Napisał sedicivalv0le
    Ta z allegro jest coś nie teges, wyświetlacz Infocenter jest z rocznika 2002 (stara buda, nowy środek)
    stara buda :?: ...zabawne doprawdy DD

a tak na marginesie to były 156 z budą przed liftem i nowym wnętrzem...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

stara buda :?: ...zabawne doprawdy DD

a tak na marginesie to były 156 z budą przed liftem i nowym wnętrzem...
    [/quote]

Widzę nie jesteś w temacie 156tek, stara buda (też ładna) - przedliftowa - made in Walter de'Silva.

A tak na marginesie DD to ten wyświetlacz (duży Infocenter) występował w wersji MY2002 (takiej jak napisałeś), a tu w ogłoszeniu jest buda Giugiaro i powinien być mniejszy wyświetlacz.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard