Witam,
szukam Alfy159 i znalazłem coś takiego http://onlycars.otomoto.pl/alfa-rome...C31255580.html
Rzućcie okiem czy to w ogóle jest realne... Przebieg niby 108tys. km a po vin-ie data produkcji wychodzi 07/2009
Z góy dięki
Witam,
szukam Alfy159 i znalazłem coś takiego http://onlycars.otomoto.pl/alfa-rome...C31255580.html
Rzućcie okiem czy to w ogóle jest realne... Przebieg niby 108tys. km a po vin-ie data produkcji wychodzi 07/2009
Z góy dięki
Wychodzi jakieś 30 tys rocznie, więc może być realny.
Cena stosunkowo niska, bo 1.9 120KM, a wyposażenie nie powala. Jak dla mnie trochę za słaby silnik jak do 159.
Myślę, że jak masz niedaleko to warto obejrzeć i przetrzepać na jakiejś stacji (i najlepiej jechać jeszcze z jakimś posiadaczem alfy 159 z okolic będzina). Możliwe, że mechanicznie auto wymaga jakiegoś wkładu i nie łudziłbym się, że komis by to napisał - od nich każde auto to igiełka w stanie perfekcyjnym.
Powiedziałbym że cena nawet mega okazyjna. Ciekawe czemu? Można tylko się domyślać. Nic nie zastąpi oględzin samochodu. Chociaż jeśli szukasz igiełki to pewnie będziesz zdziwiony.
Na 100% pewny nie jestem ale numery (oryginalne niemieckie) są zakryte. Pytanie dlaczego?
Kierownica wg mnie wytarta na więcej niż 108kkm. W lusterku dołożone lusterko do martwej strefy - można się spodziewać, że auto jeździło więcej po drogach dwupasmowych. Uważam, że auto może mieć przejechane więcej niż 108kkm.
Ale jeździłeś, czy tak Ci się tylko wydaje?
Subiektywne odczucia z jazdy są bardzo zbliżone. Śmiem twierdzić, że gdybyś kogoś wpakował w 8V i 16V to by miał problem z odróżnieniem, czym akurat jedzie.
Dodatkowo odpada problem z klapami.
Cena nierealna za 2009 rocznik, tym bardziej, że po opłatach, kosztach sprowadzenia i marży.
Zostaje jakieś 6kE na bolid. Nie ma szans na polift w tych pieniądzach.
W Będzinie masz Darka, który dysponuje niezbędnym sprzętem, żeby ogarnąć ten bolid.
Zapłacisz mniej niż w ASO, a jakość sprawdzenia będzie bez porównania wyższa, bo człowiek włoży w to serce.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T