Witam, mam problem z anteną w tylnej szybie to znaczy mam po za miastem b słaby sygnał radiowy. Czy istnieje jakaś przystawka np. przyklejana do tylnej szyby by wzmocnić sygnał? z góry dzięki z odpowiedź
Witam, mam problem z anteną w tylnej szybie to znaczy mam po za miastem b słaby sygnał radiowy. Czy istnieje jakaś przystawka np. przyklejana do tylnej szyby by wzmocnić sygnał? z góry dzięki z odpowiedź
A masz podłączony wzmacniacz antenowy? Mogło ci się coś rozłączyć
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
W 156 jak jest sprawny wzmacniacz antenowy (w tylnym slupku) to nie ma problemow z radiem. To auto ma jedna z lepszych instalacji antenowych jakie znam.
Dzięki będę musiał sprawdzić ten wzmacniacz, ale w związku z tym mam pytanie- :shock: Tylny słupek jest przy tylnych kanapach czy w bagażniku, gupio się przyznać, ale poprostu nie wiem. Coś bliżej w tym temacie, pozdrówka :wink:Napisał gALL
uważaj jak będziesz ściągał ten plastik , bo tam masz w pobliżu poduszki kurtynowe.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Robiłeś juz ten wzmacnaicz antenowy? Ja mam to samo... łapie mi tylko najsilniejsze stacje i to nie w jakiejś super jakościNapisał Szymczyk
![]()
Musiałbym tez pogrzebac z ta antenką, pytanie tylko przy którym tylnym słupku, lewym czy prawym jest ten wzmachol?
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Koledzy a jak jest w 147ce z tym wzmacniaczem antenowym?? Gdzie jest itp??
to i ja się podepnę jeśli można. ostatnimi czasy miałem rozebraną tylną klapę (walka z silnikiem wycieraczki) i nie zauważyłem żeby jakieś przewody (oprócz tych od ogrzewania) były podłączone do szyby. Czy to oznacza że nie mam tej anteny w szybie, czy słabo szukam? U mnie też niestety za miastem bywa słabo z czystym odbiorem.
w sedanie przed fl ten wzmacniacz jest na prawym tylnym słupku. Aby do niego po ludzku dojść trzeba wyciągnąć siedzisko tylnej kanapy, później odkręcić i wyciągnąć oparcie kanapy co daje nam dostęp do spinki od plastikowej, szarej osłony tegoż słupka. Nie pamiętam czy da się go wyciągnąć bez wyjmowania półki, ale chyba się da. Jakby coś to powinienem miec taki wzmacniacz, a jak nie to na 100& mam całą szybę
- - - Updated - - -
W SW antena jest na dachu, więc wzmacniacz będzie albo przykryty sufitem, albo gdzieś w bagażniku pod boczkami. rozbierałem kiedyś taki bagażnik ale nie pamiętam, musze ojca zapytać bo on zawsze kojarzy takie dziwne fakty![]()
Ale jak to jest rozwiązane w Alfie 147??