3 Mechanizm już będziesz kupował? To jak to jest? Mechanizm pada? Przecież szyba chodzi, tylko się blokuje w pewnym momencie.
3 Mechanizm już będziesz kupował? To jak to jest? Mechanizm pada? Przecież szyba chodzi, tylko się blokuje w pewnym momencie.
Alfę kupiłem 1 czerwca 2010 roku już z nie działającym układem w prawych drzwiach. W lewych drzwiach mechanizm odmówił posłuszeństwa wiosną tego roku, a nie wiadomo, ile lat już służył. We wrześniu, po ponad trzech latach, nastąpiła powtórka w prawych drzwiach. Nowy mechanizm widziałem, chyba za 280 złotych. Ja kupowałem za 55 złotych z przesyłką. Wymieniałem sam. Przy okazji założyłem nowe głośniki i poprawiłem kilka drobnych ale wkurzających detali. Plus kilka mocnych piw. Ot i tyle. Pewnie, gdybym mógł sobie pozwolić, to zdecydowanie kupiłbym nowy. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Niestety, mnie też zbytnio na chwilę obecną nie stać na nowe. Gdyby nie święta, to może na jedną stronę, pozwoliłbym sobie na nowe, ale na dwie!? Lepiej chyba kupie używki i zobaczę co i jak. Na razie, muszę znaleźć czas na zdemontowanie boczków...
Dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam![]()