Czym odczytałeś te kody błędów? W FES/MES masz odpowiedni opis kodu błędu – zwykle wystarcza żeby naprowadzić na winowajcę.
Czym odczytałeś te kody błędów? W FES/MES masz odpowiedni opis kodu błędu – zwykle wystarcza żeby naprowadzić na winowajcę.
nie mama FES/MES pod rękom niestety
- - - Updated - - -
kody błędu podał mi mech jak się podłączył i nie było opisu do nich więc szukam tutaj pzd
Odczytaj błędy programem MES lub FES (wystarczy Ci do tego zestaw kabli za mniej niż 100 zł + program w wersji darmowej do odczytu błędów lub płatnej do bardziej szczegółowych informacji). O tych kodach błędów internet jeszcze nie słyszał, więc być może są inaczej odczytane niż w języku Alfy Romeo.
teraz nie dam rady tego kupić po świętach
- - - Updated - - -
z prawej strony są dwa śilniczki jeden na dole koło lewarka a drugi u góry pod deską,tego na górze ni ruszałem może on jest winowajcą ???
skąd kolego jesteś ? sam wrocław czy okolice ?
Zarzuć na regionalnym forum z Twojej okolicy – może ktoś Ci użyczy interfejsu, nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z Wrocławia to zapraszam.
- - - Updated - - -
Jeśli jeszcze nie masz schematu z eLearna to tutaj załączam, szukaj w drugiej części dokumentu: 7. Right distribution actuator. Moim zdaniem u Ciebie z tym jest problem – tzn albo z samym motoreduktorem, albo z mechanizmem klapy.
alfa_159_air_conditioning_casing_and_components.pdf
BTW na tym rysunku widoczne jest też miejsce, w którym mamy zainstalowane oryginalnie PTC.
dzięki za pomoc jestem z okolic Poddębic łódzkie
9 Right mixture acurator mi się wydaje,podkreślam wydaje,że to odpowiada za mieszanie pow... ciepłe zimne ???
- - - Updated - - -
no dobrze piszesz,pomyliłem się. Jutro to sprawdzę wyciągnę drania i zobaczymy
- - - Updated - - -
mam prośbę podajcie jakiś link do elerna
Ostatnio edytowane przez CezarCLK ; 08-12-2013 o 21:20
5 minut z googlem:
http://chomikuj.pl/danus77/Alfa+Romeo/alfa+romeo+159
Ale nie sprawdzałem tego. Musisz zweryfikować sam. Ewentualnie pisz PW, to coś zadziałam inaczej.
działa wszystko spoko dzięki za rzeczową radę i elerna.Pozdrawiam i biorę się do roboty. A jak jest z tymi silniczkami,naprawdę trzeba kupować w aso czy można używkę o tym samym symbolu,albo z tego samego miejsca w nagrzewnicy.
- - - Updated - - -
Silniczek wyjęty diagnoza zgon.Zamawiam używkę z allegro o tym samym symbolu. Sprawa zamknięta szczególne podziękowania dla Jahu za bardzo pomocne rady i wklejkę z elerna dzięki i pozdrawiam
Silniczek zamówiony używany z allegro za 50zł o tym samym symbolu. Przy montażu trzeba było zdjąć obudowę trybów w silniczku i przestawić krzyżak,był ustawiony w pionie i nie można było go zamontować.Po małym lifcie śmiga aż miło operacja bardzo prosta nie widzę sensu przepłacać za nowy. Jeszcze raz dziękuje za pomoc wszystkim.