Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: Alfa Romeo 156 z Łodzi, Krzywinia

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q
    http://www.alfateam.pl/samochod/1/11/1/2/
    W przypadku Alf sprzedawanych w lanciateam dziwi mnie ich cena. To jest rocznik 2005, po opłatach, po zrobionym przeglądzie... Koszt ok. 34kPLN daje w prostym rachunku ok. 8900 euro (biorę kurs niższy od NBP, czyli 3,80PLN). Jeśli odliczymy od tego koszty sprowadzenia i obsługi po sprowadzeniu (akcyza itp.), to auto musiało kosztować jakieś 8000 euro. Patrząc na mobile.de tyle kosztują najtańsze fury z tego rocznika, często z dużymi przebiegami :roll:

Irytujące jest natomiast pisanie w ogłoszeniu "10 x AIRBAG", skoro maksymalnie było tylko 6 poduszek (2 przednie, 2 boczne i 2 kurtyny)

RAQ
    Gość

Domyślnie

Dokladnie nie ma co od chandlazy kupowac-jak sie wkopiesz to sie nie odkopiesz z samochodem tym bardziej teraz trzeba uwazac.Chyba ze pojedziesz i sam sprowadisz z jakims mechanikiem lub kims kto sie zna.

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RAQ
    Dokladnie nie ma co od handlarzy kupowac
    Momento... Ty się odnosisz do tego co napisałem o alfateam/lanciateam?

Mój post raczej rzuca cień wątpliwości na ich samochody :roll:

edit; zignoruj RAQ powyższe. Myślałem, ze to Ty podrzuciłeś link do alfateam

RAQ
    Gość

Domyślnie

Nie to nie ja.Ja sa sadze podobnie jak ty Male nieporozumienie.Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał piter34
    Cytat Napisał 145Q
    http://www.alfateam.pl/samochod/1/11/1/2/
    W przypadku Alf sprzedawanych w lanciateam dziwi mnie ich cena. To jest rocznik 2005, po opłatach, po zrobionym przeglądzie... Koszt ok. 34kPLN daje w prostym rachunku ok. 8900 euro (biorę kurs niższy od NBP, czyli 3,80PLN). Jeśli odliczymy od tego koszty sprowadzenia i obsługi po sprowadzeniu (akcyza itp.), to auto musiało kosztować jakieś 8000 euro. Patrząc na mobile.de tyle kosztują najtańsze fury z tego rocznika, często z dużymi przebiegami :roll:

Irytujące jest natomiast pisanie w ogłoszeniu "10 x AIRBAG", skoro maksymalnie było tylko 6 poduszek (2 przednie, 2 boczne i 2 kurtyny)
    Już Ci wszystko tłumaczę...

Alfa ta stoi od jakiś 3 miechów
    (wtedy Euro było po 3.20)... Nikt jej nie łyka, bo woli Sport Wagony.

Jak tam byłem tydzień temu to zauwarzyłem, że ten samochód stoi zupełnie w kącie -> nikt go pewnie nie ogląda. Został już przeceniony kilka tysięcy i dlatego jest tani.

Inna sprawa, że samochód jest po stłuczce, wymieniany był tylni prawy błotnik.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Handlarz to Handlarz. Jak kupowac to prywatnie

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q
    Już Ci wszystko tłumaczę... (...) Inna sprawa, że samochód jest po stłuczce, wymieniany był tylni prawy błotnik.
    OK, to dużo wyjaśnia.

Cytat Napisał Konrado
    Handlarz to Handlarz. Jak kupowac to prywatnie
    Eeee tam. Generalizujesz

Yoo
    Gość

Domyślnie

Oj ludzie, ludzie.. Daliście offtopa a ja dalej nie wiem czy te alfy co podałem są warte uwagi czy nie..

Nawet nie wiem czy jest sens samemu się wybrać przez pół Polski i je obejrzeć

A co do tych alf z lanciateam to jest ładny sedanik za 33k z 2005 ale szkoda że 1.9 jtd. Jeszcze dopiszę że sportwagony mnie nie interesują, szukam tylko sedana.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Ogólnie nie wyglądają źle tylko te przebiegi jakieś takie małe jak na diesle, ale może.
    Juz nie przesadzaj - nie wszyscy kupują samochody aby dojeżdżać do pracy każdego dnia po 100km. Mamy w rodzinie 2 samochody (98' i 99') eksploatowane za granica. Przebiegi to 140 i 150tkm. I co? Jak będę sprzedawał to zarzucisz mi że kręciłem liczniki bo to diesle?

Ale tak to już jest z typowym podejściem Polaka do zakupu auta. Jak za duży przebieg - "nie kupuje". Jak za mały - "kręcony"

Yoo
    Gość

Domyślnie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7127434 a ten bity i poniżany czy nie? Dziwi mnie że rocznik 2003 a jest po liftingu, wiem że to możliwe ale jednak nie widziałem jeszcze Alfy poniżej 2004 po lifcie. Cena ładna.. przebieg duży..

I co sądzicie jeszcze o tym: http://moto.allegro.pl/item497839550...km_2004_r.html ? Tylko że drogo .. może jak by właściciel się zniechęcił z ceną i troooochę opuścił to by mnie było stać .