Wszyscy sprowadzacie mnie na ziemię. Może rzeczywiście moje wymagania są zbyt duże, ale chyba jednak pozostanę przy Alfie i będę polować na jakiś dobry egzemplarz.
Przede wszystkim chciałam podziękować Szerszeniowi za ofertę sprowadzenia autka, jednak wszystkie podane tu są poza moim zasięgiem. Może jednak zastanowię się na dołożeniu jakiejś kasy, a to możliwe bo moje poszukiwania zaczęły się od 18 tyś (wtedy nie było mowy o Mito), a dziś osiągnęły już 33 koła.
Pieta jeśli chodzi o oferty z pomorza to wszystkie już obejrzane, nie będę się rozpisywać co było nie tak, ale był ze mną kolega, który jest rzeczoznawcą motoryzacyjnym i odradził. W Gdyni pojawiły się jakieś dwa Miciaki w komisach i zamierzam je oblukać. Mój małżonek bawiący w Zakopanem znalazł coś koło Opola i ma pojechać zobaczyć, a wam podsyłam linka z prośbą o zerknięcie http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-di...C31530402.html . Benzyna więc nie upieram się przy ON ale i silnik słabszy - więc moje wymagania chyba maleją, a cena już rośnie (ale jest do negocjacji).
Sama jestem ciekawa jak zakończy się moja przeprawa z samochodami.
Jeśli chodzi o gaz do 155 MK to dowiadywaliśmy się u jednego z lepszych instalatorów gazu w Polsce, podobno się da ale trzeba trochę pokombinować i cena wtedy jest wyższa (4 tyś).
Też już byłem umuwiony na oglądanie tego cuda spóźniłem się jeden dzień ...
Due nie rozumiem dlaczego się tak na ten gaz uparłaś, jeśli to kwestia ekonomiczna i nie stać Cię na benzynę to może nie warto kupować samochodu, który pali 11/12 L tylko rozglądnąć się za czymś ekonomicznym. Za 30 tyś nie ma szans żebyś wyrwała coś z przebiegiem realnym 40 tyś km, ja sonduję rynek od ponad roku i niestety za taki realny przebieg trzeba zapłacić od 35-40 tyś. Wszystko co oglądałem w cenie do 30 tyś zł było bite i niepewne także chyba lepiej dołożyć te 5-10 tyś i kupić coś sprawdzonego.
Moim zdanie lepiej olać temat kombinowania z gzem przy 155 bo:
a) cena wyższa,
b) większe szanse, że coś się popierdzieli.
hmm, a moze dozbierac do 40 k jednak ?http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...stinctive.html
Co do gazu to nie koniecznie upieram się przy zamontowaniu go, najpierw muszę się przekonać ile wychodziłaby mnie jazda na benzynie, ale jeśli to będzie tak jak piszesz 10 - 11 litrów to na pewno się na niego zdecyduję. Nie chodzi tu o kwestie tego czy mnie stać czy nie, ale o to w co kto inwestuje. Zdecydowanie wolę inwestować np. w nieruchomości, które potem zarabiają - niż w paliwo, po którym zostaje jedynie zapach. Radość z jazdy będzie taka sama na benzynie jak i na gazie, a facet od instalacji zapewnia, że da się to zrobić.
Może i jestem zbyt napalona na to Mito i nie potrzebnie się śpieszę, rzeczywiście za 40 k jest już co wybrać. Jednak, żeby dozbierać to trzeba najpierw wydać, żeby moja inwestycja zaczęła procentować, a ten procent na pewno nie będzie dostępny już w styczniu.
Podsumowując na dzień dzisiejszy mam tyle ile mam i raczej nic z tym nie zrobię, więc zakup mojego autka oddali się najprawdopodobniej w czasie. No cóż przez jakiś czas będziemy dalej jeździć na zmianę naszym wielkim kombi, co nie koniecznie mnie cieszy.
Może nie powinienem tak pisać, bo to forum alfy a miciak to fajne auto, ale może lepiej zebys zainteresowala się innym autem ?. Z tego co kojarze to yaris i jazz to takie kobiece auta a spala mniej niż te 8 litrow wiec nie będziesz musiala w instalacje podtlenku lpg inwestować![]()
Na rynku jest tez sporo grande z krajowej dilerki i nawet z fabrycznym lpg. Na www.fiatpunto.com.pl na pewno pomoga![]()
No niestety jeśli szkoda Ci na paliwo to też jestem zdania, że albo powinnaś szukać czegoś w innej marce bardziej oszczędnego, albo w MiTo junior a na pewno nie celować w prawie najmocniejszą wersję silnikową. To nie jest tani samochód w utrzymaniu Swoje pali, części, olej, opony wszystko jest droższe niż w kilku innych popularnych markach. Tu raczej nikomu nie chodzi o to żeby Cię zniechęcić bo MiTo to fajny samochód i daje dużo radości z użytkowania tylko miej świadomość, że utrzymanie kosztuje i jak chcesz samochód oszczędny to raczej nie ta wersja/model bo tu o oszczędzaniu zapomnij. Opowieści o 7 litrach możesz między bajki włożyć po mieście trzeba się liczyć z 10/11 litrami minimum i to jest realne spalanie przynajmniej u mnie przy normalnej jeździe. Z ciekawości na tym forum czytałem o gazowaniu MiTo to większość użytkowników, która gazowała wersje poniżej 100KM i wersje z silnikiem 120KM werrsją 155KM nikt się nie chwalił, więc jak już się zdecydujesz i zagazujesz to napisz jak to się sprawuje na pewno ktoś skorzysta.
Ostatnio edytowane przez sztandar ; 12-12-2013 o 14:58