Czy idzie wymienic w silniku 1.6 boxer sam wklad od termostatu, da sie go rozebrac, czy trzeba caly termostat wymienic?
Czy idzie wymienic w silniku 1.6 boxer sam wklad od termostatu, da sie go rozebrac, czy trzeba caly termostat wymienic?
Lepiej wymień cały koszt to jakieś70zł za termo do BX a sam to możesz zrobić
Termostatu sie nie rozbiera, termostst się wymienia Drogi Kolego. Jeśli do wszystkiego będziesz podchodzić w podobny sposób przy swojej Belli to rychły koniec jej wróze. Polecam francuski termostst firmy Vernet.
Pozdr. Tiga :wink:
Wogole Cie nie czaje Tiga. W wiekszosci samochodow wymienia sie tylko membrane ze sprezynka w termostacie. I mialem pytanie czy da sie takze w alfie tak zrobic. Bo na jaka cholere kupowac caly jak tylko srodek wystarczy. No ale niestety w nachych bellach chyba nie da rady![]()
Witam trzeba kupić cały taki to już urok ten typ tak ma :wink:
Można tez tak zrobić jak w reklamie Harnasia w której zamykali puszki młotkiem i pokładełkiem, z tą różnica że tu trzeba by postąpić w odwrotnej kolejności i otworzyć zaprasowany termostat :mrgreen: a i przy wymianie polecam zdjąć pająka ja wymieniłem termostat przy czym odpiąłem tylko przewody od korkowca przy 1,7 16V pająka nie ruszałem jeśli ktoś jest dobry magik i ma cierpliwość to tez tak zrobi :mrgreen: