Chyba że się jej zawiesił popychacz ;p Jakby nagrała film to można by coś pomyśleć.
Chyba że się jej zawiesił popychacz ;p Jakby nagrała film to można by coś pomyśleć.
Do takiego klekotania jak opisuje koleżanka to musiało by wszystkie popychacze zawiesići to jeszcze by mało było ;p Poza tym znaczny ubytek oleju to raczej nie wina popychaczy ; )
Koleżanko giulietta1993 a czy problem już rozwiązany?![]()
A właśnie, wytłumaczy mi ktoś dlaczego jak panewkę obróci to olej z silnika ucieka ? Gdzie ? Przecież on gdzieś musi uciekać poza silnik, a jak wiemy panewka jest tuż nad misą olejową więc nie ma technicznej możliwości by ten olej uciekł gdzieś na zewnątrz (chyba że korba wyjdzie bokiem). Tak samo, jeżeli obróci panewkę to ten olej też nie jest jakoś wpychany do komory spalania bo jak ?
Nie rozumie tego
Właśnie, też mnie interesuje, gdzie ten olej ucieka o.O
I teraz po wymianie rozrządu i oleju (bo raczej głównie o to chodzi, że teraz on po prostu tam jest ;>) stukot słychać jakby mniej. Ale chyba nie do końca jednak ustał. postaram się nagrać ten dźwięk, może wtedy będzie bardziej oczywiste
Ale tym razem mam inny problem :O ostatnio moja Alfa ześwirowała :O
Po otworzeniu drzwi nie zapala się podświetlenie wnętrza. Ogrzewanie tylnej szyby wraz z wycieraczką również padło, a elektryczne szyby z tyłu praktycznie się nie otwierają. A i jeszcze przyciski włączają odwrotne szyby xd
Pomóżcie, bo nawet nie wiem jak się za to zabrać. Czy przyczyna tego wszystkiego może być jedna, czy po postu wszystko naraz się rozłożyło? ;>
Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.
Wykluczymy jedną z przyczyn![]()
Gdzie znajdę bezpieczniki? i czy tam będą wszystkie razem? ;>
Nie wiem jak jest w 156, ale w 147 jedne bezpieczniki są po lewej stronie kierownicy z dołu (trzeba odkręcić 2 śrubki i odchylić taką osłonę), a drugie znajdują się koło akumulatora pod maską.
Co do tych w kabinie to pewnie w 156 jest tak samo, czyli odkręcasz 2 śrubki i masz je na wierzchu.
Dziękuję za pomoc, bezpieczniki zostały znalezioneStyki się poprzepalały, stąd wariacje mojej Belli, teraz już wszystko gra
![]()