Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Nowe auta wszystkie się psują, kup to co ci się podoba po prostu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Raider
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR Giulia Veloce Blu Misano, AR Spider 3.0 V6, AR 147 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Jak już tutaj kiedyś wspominałem, zachorowałem na AR159 ;-) Obecnie mam Octavię1 ale w tym roku-jak dobrze pójdzie-planuję zmianę. Ponieważ Octavia nie sprawiała mi od ponad 5 lat żadnych większych problemów, to dalej myślę o nowszej jej wersji jako następne auto. 159 mnie kusi swym wyglądem.
    I niech kusi dalej!!!!! Powiem tyle prywatnie mam alfe a słuzbowo octavia 2.0 140 fajnie goni moment obrotowy nisko zawieszony ale to zawsze będzie skoda.
    pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Również prośba o pomoc w zakupie:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C31588260.html

Oglądał ktoś auto?
    Coś na pierwszy rzut oka nie pasuje?
    Przejrzałem kilka innych samochodow tego komisu i nie zawsze pojawia się info o bezwypadkowości itp.
    Mam troche daleko, a już tyle razy sie zraziłem, że wole wrzucic i zapytać.

Do tej bym wystartował.
    Bierzesz Darka z Będzina, wręczasz mu stosowną niespodziankę w łapę i wiesz co masz.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 155 1.8 8V 94r.

Domyślnie

Witam. Panowie czy ktoś z was już może oglądał tą ofertę http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pel...C31690651.html czy jest to godne interesowania?? Mam do niej 220km...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    odpusc juz
    ilez razy mozna to czytac?
    ostatnio widuje sporo lawet z audi czy beemami, no ale ludzie mowią: ale pech, szkoda.
    Jak widzą alfę, mowią: o, alfa, oczywiscie, zepsuta.

Odpusc
    hehehe, daj na luz to kraj w którym kazda alfa się psuje, bmw to burakowóz, merc po taxi albo dla emeryta, a marzenie to "tedeik" z szybami w prądzie... o gustach się nie dyskutuje
    Dla lubiących wrażenia polecam nowe X5 lub X6 i pozostawienie go na 1-2 tygodnie bez odpalania, obowiązkowo w garażu (wąskim i ciasnym). Mina człowieka od holowania z serwisu BMW bezcenna, a jaką sztuką jest to bydle wywlec na zewnątrz-ile potu, zmarnowanego czasu i nerwów=bezcenne doswiadczenie
    Ostatnio edytowane przez Kupujacy123 ; 08-01-2014 o 01:14

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Artek123 Zobacz post
    co by nie było tak kolorowo i słodko auto od handlarza więc już powinno się wzmóc podejrzliwość i zwracać uwagę na każdy najdrobniejszy szczegół... następny temat to, że bardzo wątpliwy jest przebieg 100 tyś. w 4 / 5 letnim aucie tej klasy z zachodu z silnikiem diesla pod maską... kolejna rzecz to, to że auto zostało sprowadzone z Francji - skąd w 90% przypadków sprowadza się auta do mniejszych lub większych napraw blacharsko-lakierniczych... wyposażenie określił bym raczej jako średnie niż bogate (jak to twierdzi sprzedawca), AR 159 z tym silnikiem pod maską do demonów prędkości nie należy jej dynamikę określił bym raczej jako mierną, ale za to jeżeli jest w dobrej kondycji odpłaca się niezawodnością i niskimi kosztami eksploatacji... cena faktycznie niska jak na ten rok... poza tym ładnie prezentuje się na zdjęciach i jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś konkretnego o tym aucie nie pozostaje Ci nic innego jak pojechać i dokładnie obejrzeć, bo ocenianie stanu technicznego auta po zdjęciach to jak wróżenie z fusów...
    Do Bielska mam kawałek, więc na pewno się przejadę...
    Auto mam nadzieję będę mógł sprawdzić w ASO, czujnik lakieru itd. itp.
    Numer VIN oczywiście też się sprawdzi
    Najmniej martwi mnie moc auta bo i tak planuje chipa w Cinsofcie który tutaj na forum jest polecany. Rozglądałem się za 150-konną, ale lepiej chyba zrobić chipa ,mieć podobną moc i bardziej niezawodny silnik

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel Corsa B

Domyślnie

Ponawiam pytanie:
    Czy to prawda, że w każdej AR159 przed uruchomieniem silnika wyświetla się "check engine"?
    Sprzedający na pytanie o check engine napisał, że w każdej alfie 159 przed uruchomieniem taki komunikat wyskakuje. Oglądałem na Youtube filmy ze startu auta i tego nie zauważyłem.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Zefel82 Zobacz post
    Ponawiam pytanie:
    Czy to prawda, że w każdej AR159 przed uruchomieniem silnika wyświetla się "check engine"?
    Sprzedający na pytanie o check engine napisał, że w każdej alfie 159 przed uruchomieniem taki komunikat wyskakuje. Oglądałem na Youtube filmy ze startu auta i tego nie zauważyłem.

Nie wyświetla się na ekranie, tylko podśietla się ikonka checka na zegarach i gaśnie po odpale.
    Oczywiście, jeżeli wszystko gra.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Rowerzysta Avatar gavu
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Zefel82 Zobacz post
    Ponawiam pytanie:

No więc sam sobie odpowiedziałeś, że nie wyskakuje No chyba że chodzi mu tylko o kontrolkę, która świeci się zawsze przed odpaleniem i tela

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Skoda Octavia

Domyślnie

Cytat Napisał Raider Zobacz post
    I niech kusi dalej!!!!! Powiem tyle prywatnie mam alfe a słuzbowo octavia 2.0 140 fajnie goni moment obrotowy nisko zawieszony ale to zawsze będzie skoda.
    pozdrawiam
    Wydaje mi się że do samej marki jaką jest Skoda nie można mieć zastrzeżeń. Taka Superb jest naprawdę fajnym autem.