Witam czy jest jakaś różnica w tym plastikowym podszybiu w wersji przed FL i po FL, potrzebuję kupić lewą stronę no ale na allegro większość jest z rozbiórek wersji przed 2005 rokiem.
Witam czy jest jakaś różnica w tym plastikowym podszybiu w wersji przed FL i po FL, potrzebuję kupić lewą stronę no ale na allegro większość jest z rozbiórek wersji przed 2005 rokiem.
Na 100 % nie pasują jedna do drugiej ?.
Pomoże ktoś ?
sprawdzałem, nie pasują, wg epera równiez, są to różne części
A czemu ją wymieniasz?
Ponieważ mam połamane dwa zatrzaski w lewym podszybiu i podszybie odchodzi od szyby, przez co na ekspresówce gwiżdze mi w tym miejscu i na czas jazdy muszę zaklejać tą szparę taśmą. Poza tym widzę że będzie z tym problem bo na allegro jest pełno podszybi z wersji przed FL. No nic chyba zostaje ASO - albo kombinowanie żeby jakoś na żywicy przykleić te zatrzaski
.
Podszybie poklejone, były urwane trzy zatrzaski, które spece wyłamali gdy zmieniali przednią szybę - wiem bo mam foty od poprzedniego właściciela z pękniętą od kamienia szybą. No teraz już prawie nic nie gwiżdże, ale mimo że zatrzaski są przyklejone na kleju do plastiku tak prawe podszybie nie przylega idealnie, są dwa miejsca gdzie odchodzi - ale to już minimalnie.