Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: [166] PILNE !!!

Stanley
    Gość

Domyślnie [166] PILNE !!!

Panowie kto regenerował wahacze tył dół zestawami tulej , które są dostępne na allegro ?? a jeżeli innymi to skąd i ile kosztowały , Bardzo prosze o pilną odpowiedź , ponieważ okazuje sie , że tuleje w sklepie są dużo droższe. Acha i czy spotkaliscie się z tym , że tuleja wahliwa ma dwa wymiary w 166 albo fi 45 albo Fi 52 i jak sprawdzić jakie się ma jeżeli faktycznie istnieja dwa wymiary?

areks
    Gość

Domyślnie

Hey Stanley
    Moj kolega z Kraka robil taki zabieg ale tu na forum jest dosc rzadko.
    Odezwij sie do mnie na GG 4269754 to przekaze Ci do niego namiar i wszystko Ci nawinie.

Stanley
    Gość

Domyślnie

areks, kurcze na GG moge byc dopiero po 16:00 bo teraz jestem w pracy i tu same blokady. Ale moze poprosze zonke bo jest na chacie to się odezwie i wtedy daj jej cynka do tego gostaka pozdro!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oleśnica

Domyślnie

Stanley jak juz sie dowiesz to napisz co sie dowiedziales bo sam jestem ciekaw pozdrawiam

Stanley
    Gość

Domyślnie

Od razu pisze co już wiem, zestawy naprawcze na allegro to koszt 199zł (plus tuleja wahliwa zwrotnicy) na stronę. W sklepie dowiedziałem sie , że tuleja whliwa ma dwa wymiary fi 45 koszt około 45 zł a fi 52 już 165 zł a zatem potężna róznica w cenie .
    No ale kasa tonie najwiekszy problem , tylko ta zagadka z tymi wymiarami , bo jak ściągne z allegro nie taki? W sklepie to idę i wymieniam . Zatem własnie licze na podpowiedzi tych , którzy to juz przetestowali , czy sa tam dwa wymiary a jak sa to jak je sprawdzić

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Witam ja zmieniałem tuleje w tylnych wahaczach i zwrotnicach, tuleje kupiłem od kolego QLO od nas z forum za komplet za na dwie strony zapłaciłem 440 zł z przesyłką za pobraniem, a wymiary tulejek są tylko jedne, bo wszystkie 166 miały takie same wahacze, myślę, że te tulejki z Allegro będą bez problemu pasowały na zdjęciu wyglądają identycznie jak te, które ja kupiłem.
    A co do wymiarów to sprawa wygląda tak: tuleja wahliwa zwrotnicy ma zewnętrzny wymiar 40mm, tuleja wahliwa wahacza (ta tylna) ma średnicę zewnętrzną 53mm i ta druga tuleja wahacza ma też średnicę zewnętrzną 53mm, wymiary wzięte ze starych tulejek, które wymontowałem ze swojego auta.

Stanley
    Gość

Domyślnie

Ok jestem po wymianie tuleii w tylnych wahaczach dolnych i powiem tak efekt jest natychmiastowy z ustawień takich /---\ zrobiło się prawie tak |---| , dzis jadę na zbieżność i kąty, za tuleje dałem na allegro 425 zł ( 6 tulej) i 250 zł za robocizne) do kosztów trzeba doliczyć zbieżnośc i kąty .

jasiu486
    Gość

Domyślnie

To za robocizne dałes jak za darmo. ja wymieniałem u siebie tylko tuleje stabilizatora i tuleje zwrotnicy i za robocinne dalem 450 zl a tuleje mnie kosztowały 200zl. plus 1 drążek od ustawiania zbiezności tył. 300zl bo niby tylko w orginale wystepuje plus rob. 50zl . zbieąnoś 160 i tysiak wyszedł. żeby tego było mało jeździ mi sie gożej niż przed wymianą. A tak apropo czy koła niepowinny byc tak ustawione fabrycznie? /---\ bo ja tak mam??

Stanley
    Gość

Domyślnie

To znaczy , że masz wywalone tuleje na wahaczach dolnych , bo u mnie przed naprawą tez koła stały tak /---\ a teraz są tak |---| , aha po wymianie tuleii bez ustawienia zbieżności jazda była tragedia !!! nosiło mnie jak żyda po pustym sklepie , teraz po ustawieniu zbieżności jest miodzio, ustawiałem na cyfrowych przyżadach , mam jeszcze kąty złe ale to przez to że sprzodu mam profil opony 45 a z tyłu 50 .

jasiu486
    Gość

Domyślnie

ale ja ich niemam wywalonych bo sprawdzali przymnie a zbieznosc robili 2 razy. przecinek moze warsztat po przecinek a taki niby dobry i bardzo drogi