Podobno nowe modele są tuż tuż. Według mnie Fiat nie sprzeda Alfy , ale i nie pozwoli jej upaść .
Podobno nowe modele są tuż tuż. Według mnie Fiat nie sprzeda Alfy , ale i nie pozwoli jej upaść .
Alfa raczej nie zniknie. Wg. zapowiedzi Fiat poświęci Lancię, a priorytetem ma być właśnie Alfa.
Brera dziś ukręca szyje jak przejeżdża ulicą. Za 20 lat zadbany egzemplarz będzie rzadkością. Jedyne czego jej brak to busso a za dużo ma kilogramów.
164 i 155 już są fajnymi klasykami. 164 na łódzkich ulicach nie widziałem chyba od 2 lat.
Oby to nie było bicie piany jak to miało miejsce przez ostatnie lata.
Wysyłane z mojego Transformer Prime TF201 za pomocą Tapatalk 2
Szkoda Lancii i Fiata, ale oby chociaż Alfa odżyła.
Szkoda, że przez całe zamieszanie zamrożono rozwój Abartha, bo były plany w tym kierunku. Ale widomo, liczy się rozwój całej firmy.
Jak koncern stanie na nogi i przejęcie amarykanów nie odbije się czkawka, wrócą kiedyś i Lancia i Abarth.
Dziwi mnie tylko całe podniecenie z Alfą i jej niby przejęciem przez Vaga..przecież to marka starsza niż Ferrari, makaronki nigdy by nie dopuściły do jej przejęcia najbardziej konkurencyjnemu państwu.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Raczej słaby to argument patrząc na to, że Lamborghini i Ducati oddali...
Lambo nie było FIATa... gdyby był nim zainteresowany to by Lambo umarło...po co wewnętrzna konkurencja w klasie superaut?
VAG juz ma trochę nieciekawie bo Skoda robi się za dobra i często wygrywa z Volkswagenem i muszą ją specjalnie hamować.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Powiedziales makaroniki więc w pierwszej chwili pomyślałem ogólnie p Włochach ;-)
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka