Dziś przejechałem się obejrzeć ten egzemplarz:
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#3e36f23259
Może komuś przydadzą się moje spostrzeżenia.
Zalety:
+ wydaje się, że rzeczywiście nie miał napraw blacharsko-lakierniczych,
+ pierwszy właściciel (formalnie drugi, bo najpierw miał w leasingu, teraz prywatnie),
+ auto robi dobre ogólne wrażenie,
+ komplet alu na lato w cenie (tutaj małe "ale" - alufelgi nie są oryginalne, właściciel nie miał ich na miejscu, więc nie miałem okazji obejrzeć, ale opisał je jako "czerwono-żółto-srebrne" - trudno powiedzieć jak prezentuje się na nich auto)
Wady:
- wbrew informacji w ogłoszeniu przebieg nie jest w pełni udokumentowany - jeden wpis w książce po I przeglądzie gwarancyjnym - właściciel twierdzi, że później robił tylko olej i filtry u sąsiada i regenerację alternatora u Nagórskiego 2 lata temu - może sprawdzenie w systemie u Nagórskiego potwierdziłoby realność przebiegu, ale regularność serwisowania olejowego trudno zweryfikować,
- mocno zniszczona kierownica i deska rozdzielcza w miejscach, gdzie dotyka się przypadkiem dłońmi (przycisk start, głośność radia, nawiew, okolice ręcznego) - możliwe, że to ze względu na pracę, którą wykonuje właściciel i fakt, że ma bardzo szorstkie dłonie od pasty do mycia rąk - tak tłumaczył
- wymaga solidnego pakietu startowego: rozrząd, opony letnie do wyrzucenia, zimowe też się już nie nadają (z rocznika 2006), przednie tarcze do wymiany,
- właściciel niechętny negocjacjom ceny ("mogę opuścić na bak paliwa" - w innym przypadku zainteresowałbym się bardziej i przetrzepał auto u Maruniaków![]()