www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Dokładnego modelu Ci nie powiem ale też brembo z czujnikiem zużycia (ale to pewnie podstawa i mają to wszystkie). Weźcie też pod uwagę, że mam 1.9 a nie 2.4 więc masa nie ma aż tak wielkiego znaczenia (chyba że pakiet Ti dokłada swoją masę). Jeżdżę naprawdę dynamicznie ale nie w stylu gaz-hamulec tylko płynnie (wole wyprzedzić 5 aut na raz niż każde pojedynczo z hamowaniem za każdym razem).
U mnie pakiet klocków i tarcz Brembo na przód założony w listopadzie, póki co żadnych problemów.
Opiszę swoją sytuację.
W skrócie zajechałem tarczeprzód i tył do wymiany niestety.
Niestety pochrzaniło mi się troszkę zawodowo i muszę to zrobić żeby jeździć i było wszystko ok a się nie wykosztować totalnie.
Moja Bella :
159 jtdm 8V 120 km 2006
Moi mechanicy troszkę mnie zmartwili informacją o cenie tarcz. chcą mi zamontować tarcze brembo i do tego jeszcze nie wiem jakie klocki.
Cenę za tarcze liczą około 350 zł za sztukę. Moim zdaniem cena spora. w szczególności jak szukam w necie to ceny nie są tak wysokie.
np w slepie http://e-autoparts.pl/tarcza-hamulcowa-p-293006.html
Cena jest dużo niższa za sztukę.
Są oczywiście ciekawostki w necie ALLEGRO 400 zł za 2x tarcze + 2x komplet klocków.
czekam na telefon z wyceną jak na szpilkach bo patrząc na ceny w Necie to przepłacę słono.
proszę o opinię czy mam rację czy o czymś nie pomyślałem i wszystko jest ok.
przeciez dales linki do tarcz na przod i na tyl to gdize ciekawostka?![]()
Tarcze TEXTAR:
- przód - 198 pln/szt.
- tył - 131 pln/szt.
Klocki Textar:
- przód - 172 pln
- tył - 125 pln
Tak na szybko, gdybym poszukał, mogło by być taniej.
Tak więc masz bardzo drogo.
Koniec stycznia, początek lutego powinienem mieć już bogatą ofertę na sklepie, łącznie z Ferodo Racing.
Dzięki Pablo, ale stanęło na TRW po które sam pojadę bo mam 20 minut od domu
sry za ramkę
Produkty 2 x Tarcza hamulcowa - DF4476 486.00 zł 2 x Tarcza hamulcowa - DF4477 264.00 zł 1 x Zestaw klocków hamulcowych, hamulce tarczowe, COTEC - GDB1649 152.00 zł 1 x Zestaw klocków hamulcowych, hamulce tarczowe, COTEC - GDB1647
łącznie 1112
Kupuje w necie bo na fest mają na stanie a auto jest mi potrzebne na sobotę.
Moi mechanicy wyliczyli mi 1600 za części plus robocizna(150) więc taniej sam sobie zorganizuje.
Jak będę robił rozrząd to się odezwę bo wiele osób ciebie poleca.
Dzięki, że mi odpisałeś konkretnie210.00
Szanowni miłośnicy Alfy jakie pomysły do 2.0 JTDMa 170km
DS podobno nie ma;-( (sprawdzone dziś na hamulce.net)
polecono mi przód - tracze brembo klocek ferodo premier, tył tarcza zimmerman i ferodo premier.
Pozdrawiam
Sebastian
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen