Witam wszystkich użytkowników Alfy Romeo.
Od czterech dni również jestem w posiadaniu Alfy, mojej pierwszej w życiu a na dobrą sprawę pierwszego u mnie auta przednionapędowego na dodatek z dieslem(wcześniej jeździłem wyłącznie benzyniakami).
Moja Alfa to 156 Sportwagon 2,4 20V JTDm z 2004r. w wersji distinctive wraz z navi i bananowymi skórami i jasnymi dywanami.
Auto kupiłem w zapuszczonym mocno stanie, tyle, że za przyzwoite pieniądze
Zdjęć jeszcze nie zdążyłem zrobić ze względu na pracę,pogodę i stan auta-obecnie zabrałem się za wymianę rozrządu,hamulców,zawieszenia i listew progowych.
Jak tylko uda mi się zrobić zdjęcia samochodu gdy już stanie na kołach to zamieszczę je na forum.
Nie chcę w tym temacie zadawać kilkunastu pytań odnoszących się do niedomagań mojej alfy więc pieczałowicie będę przeszukiwać forum za nurtującymi mnie odpowiedziami.
p.s: jeszcze miesiąc temu byłem użytkownikiem omegi 3,2V6 i po przesiadce do małej alfy 156 nie widzę mega tragedii z miejscem(jedynie pasażerowie z tyłu mają problem ze względu na mój wzrost 197cm). Tak więc przygoda z Alfą rozpoczyna się u mnie na dłuższy czas- mam taką nadzieję
Poza Alfą użytkuję jeszcze odrestaurowanego Polskiego Fiata 125p z 1970r. z żółtymi tablicami i buduję Poloneza z 1983r. do wyścigów płaskich.
Pozdrawiam Tomek