U mnie w automacie przy krakowskich korkach, spalanie jest na poziomie 12-13L/100
U mnie w automacie przy krakowskich korkach, spalanie jest na poziomie 12-13L/100
Samo pokazanie takiego spalania nie gwarantuje że tyle spali, chyba że komp pokazał taki wynik po przepaleniu całego baku.
Ja myślę, że tak działa matematyka. Auto spalało dużo paliwa, a prawie stałeś w miejscu. Czyli w dzieleniu: [spalone paliwo]/[liczba przejechanych km] mianownik był niewielki, a licznik ciągle rósł, czyli spalanie wzrastało. Im dłużej stałeś tym bardziej rosło średnie spalanie.
Pozostaje pytanie dlaczego spalał ci dużo paliwa. Po pierwsze jest zimno, silnik długo się nagrzewa i w tym czasie dawki paliwa są dużo większe. Po drugie – jeśli DPF wypalał się kilka dni temu to akurat przyszedł czas na kolejne wypalanie i problem wydaje się być rozwiązany.
wrzuc jedynke zobacz chwilowe spalanie,wrzuc dwojke zobacz chwilowe spalanie,na 1 nawet 40l na 2 20l,i gdzie tu jakies dziwne rzeczy?ja nie widze .czy cieply czy zimny niewielka roznica.
dokładnie mój potrafi pokazac przy ruszaniu nawat 57 l\100,ale to b6
tak,ale to passat