Witam
Chciałbym zamontować spryskiwacze do mojej 156-tki, ale nie wiem z czym to się wiąże, czy trzeba dokładać jakiś dodatkowy silniczek czy może wystarczy tylko podpiąć się trójnikiem do wężyków od szyby czołowej.
Zgóry dzięki za podpowiedzi.
Witam
Chciałbym zamontować spryskiwacze do mojej 156-tki, ale nie wiem z czym to się wiąże, czy trzeba dokładać jakiś dodatkowy silniczek czy może wystarczy tylko podpiąć się trójnikiem do wężyków od szyby czołowej.
Zgóry dzięki za podpowiedzi.
Musisz mieć zbiornik z wersji ze spryskiwaczami z drugą pompką. Ale dobrze Ci radze przemyśl to. Przy obecnej pogodzie u mnie idzie 5l płynu na jakieś 4-5 dni. One leją jak wściekłe a efekt taki sobie...
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Poszukaj na allegro zbiorniczka z 2 pompkami, ja taki znalazłem za 15 zł kompletnyNic nie da trójnik z jednej pompki wtedy będziesz miał słabiutkie ciśnienie.
Musisz po prostu mieć zbiornik spryskiwaczy od wersji ze spryskami reflektorów (dwie pompki) i oczywiście same spryskiwacze i wężyki od pompki do nich.
Drugą pompkę możesz śmiało podłączyć pod jedną instalację razem z tą oryginalną.
Ja w swojej takiego bajeru nie mam ale szwagier w E46 też narzeka, że 5l płynu idzie na tydzień więc sprawa do przemyślenia.
A jak chodzi Ci tylko o bajer, a nie skuteczność to zamontuj same dysze, dla mnie wyglądają one super przed liftem![]()
Ja zazwyczaj muszę wyłączyć światła nawet jak jadę aby spryskać szybę, inaczej leje też na maskę, regulacja tych dysz to masakra .
Witam
Ponownie uaktywniam temat. Takie pytanie czy w fabrycznych wersjach ze spryskami występowały moduły włączające spryski na lampy co czwarte spryskanie na szyby, i czy można by ewentualnie podłączyć taki moduł czy trzeba wymienić kompa, ewentualnie wgrać coś do niego?
Dzięki za podpowiedź
Nie występowały takie moduły. Kup sobie przekaźnik ASE 5ST5 i ustawisz sobie opóźnienie sprysków.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka