albo bateria, aku traci prąd jak postoi dłużej, przejedziesz kawałek podładowuje się, zgasisz i zachwilę odpalisz to odpala od strzału. Oczywiście może być też tak iż rozgrzał się lub zaciągnął paliwo, wtedy motor rusza bez problemu.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
a czy moze to byc tez wina jakiegos czujnika? nie mam mozliwosci sprawdzenia na kompie ze wzgledu na prace, dopiero w sobote.
mało prawdopodobne, chociaż .... trzeba zrobić logi i może coś wyjdzie, aczkolwiek błąd dał by się we znaki nawet przy drugim odpaleniu, a może po prostu niskie temperatury dają się we znaki.
czas pokaże niech trochę pojeździ i da znać.
Akumulator może i być dobry jednak ważny jest prąd ładowania to,że nie pali się kontrolka ładowania nie oznacza,że jest jak trzeba. Nie pisałeś jaki masz prąd rozruchowy i pojemność akumulatora,ale zakładam,że jest ok.
W jakim stanie masz pasek odpowiedzialny za ładowanie ?
I tak jak reszta wcześniej pisała nic dodać nic ująć.
Jak do roboty masz blisko ze 3-4 km to warto sobie nawet z raz w miesiącu podładować akumulator.
dzis rano odpalila lepiej apo 8 godzinach pracy od strzała. zobaczymy jutro rano. Może faktycznie za długo stała.
Klucz do sukcesu w dieslu zimą to :
*wtryski
*ustawienia
*świece,przekaźnik,elektronika sterująca
*filtr
*dobre paliwo
*akumulator oraz jego ładowanie-sprawdzisz za ''2 piwa'' np.u znajomego elektryka.
Taka ciekawostka znajomy nie odpalił kiedyś bo czujnik położenia wału korbowego padł,a samochód na desce mu tego nie pokazał.
Mówisz 8 godzin stała no trzeba pojeździć ja po pół roku profilaktycznie doładowałem mam Exide premium u Juliana Kurnika,którego to sklep serdecznie polecam mieszkańcom Sanoka i okolic. Co do paliwa z Orlenu nie ma się czym smucić bo jest dobre teraz wszyscy''od wszystkich'' kupująchodź lubię tankować ropę premium niezależnie od stacji np.BP Ultimate,ale ja mam cholernie blisko
![]()
Ostatnio edytowane przez michałsnk ; 29-01-2014 o 17:45