Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: uwaga na paliwo

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie uwaga na paliwo

witam kumpel dzisiaj swoim 159 jtdm podjechał na stacje ........... pracownik stacji zatankował mu do diesla . benzyny dobrze ze kapnął się przy kasie ze cos jest nie tak bo zalewał do agregatu benzynę z drugiego dystrybutora koleś wlał mu 30 l . same procedury na stacji oki byłem świadkiem .dobrze ze nie odpalił, paliwo zostało spuszczone. zalane ponownie i jakie zdziwienie jak usłyszeliśmy by tego nie lac tylko to bo to już zimowe jest normalnie szok autko chodzi oki mechanik stwierdził żeby jeszcze filtr wymienił od paliwa ale to już jutro bo sklepy były zamknięte normalnie letnim paliwem jeszcze handlują

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Ciekawi mnie jaka to stacja, bo chyba nie jakaś popularna?
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto

Domyślnie

koleś ze stacji prosił byśmy reklamy nie robili ....on był w porządku a ja tylko z boku stałem mnie się to nie tyczyło ale słuchałem uważnie
    Ostatnio edytowane przez maxit1 ; 29-01-2014 o 19:41

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Reklamy nie reklamy, ale jezeli kolega pisze "uwaga na paliwo" w tytule, to wypadaloby sie podzielic nazwa, bo jak inaczej inni maja uwazac? Chyba, ze to nie sieciowka, tylko jakas lokalna, wtedy to ok....

Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto

Domyślnie

stacja sieciowa markowa i trzeba lać ropę ta droższa ....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

No to zaiste ZUOOOO. Do klekota leje jedynie premium, tak sie przyzwyczailem Szczegolnie na Wegrzech, gdzie silnik pracuje glosniej/mniej kulturalnie niz na polskim paliwie.... Julka jezdzi na zwyklej stuoktanowej benzynie

Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto

Domyślnie

na tak ale autko na gnojówkę w zimie powinno mieć super paliwo a nie biopaliwo na lato które już w listopadzie powinno być zmienione na zimowe

Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Jeśli znana marka stacji to naprawdę dziwne, że nie sprzedali paliwa ze zbiornika z dostawy sprzed 2 m-cy. Widocznie jakaś mało popularna ta stacja.

Albo, co najprawdopodobniej sprzedawca ma plan na sprzedaż droższej i to była poprostu ściema

Kolega pracuje na Shell i tam dostawy mają co 3 do 5 dni, tak więc nie ma możliwości, aby teraz kupić letnie paliwo. Chociaż sam też zawsze tankuję to lepsze bez dodatkowych w/w argumentów sprzedawcy

W takiej sytuacji było poprosić o rozmowę z kierownikiem stacji odnośnie letniego paliwa w zimie, ciekawe jak kolo wybrnąłby z tej sytuacji
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 29-01-2014 o 20:41

Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto

Domyślnie

rozmowa była z kierownikiem stacji ja wyciągnąłem wniosek letnie paliwo jest tańsze dla nich w zakupie dał nam to dyskretnie do zrozumienia nie powiedział tego wprost normalne broni własnego interesu. sama obsługa na stacji ze strony kierownika super , zero problem ale temat jest paliwa, naszego ekologicznego co nam rząd sprezentował tańsze ale do dupy i dla tego sa problemy z odpaleniem bo się robi z niego prawdziwy olej wszystkie paliwa premium sa lepsze sam to dodał nawet wymienił konkurencje ze maja lepsze paliwa ja statoil paliwo dieselgold arktyczny

Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Cytat Napisał maxit1 Zobacz post
    rozmowa była z kierownikiem stacji ja wyciągnąłem wniosek letnie paliwo jest tańsze dla nich w zakupie dał nam to dyskretnie do zrozumienia nie powiedział tego wprost normalne broni własnego interesu. sama obsługa na stacji ze strony kierownika super , zero problem ale temat jest paliwa, naszego ekologicznego co nam rząd sprezentował tańsze ale do dupy i dla tego sa problemy z odpaleniem bo się robi z niego prawdziwy olej wszystkie paliwa premium sa lepsze sam to dodał nawet wymienił konkurencje ze maja lepsze paliwa ja statoil paliwo dieselgold arktyczny
    Nadal nie wierzę, źe przez 2 m-ce nie sprzedali paliwa ze zbiornika. Chyba, że tankuje się tam dwa samochody na dzień

A co do jgo interesu to jeśli tak powiedział to chyba go nie rozumie. Teraz kiedy temp. grubo poniżej zera takie paliwo zamarznie po kilkunastu minutach w filtrze. Więc domyślać się nie trzeba co jesT przyczyną. Od razu zrobiłbym ekspertyzę (koszt 150zł) i wtedy dowiedziałby się jak obronił swój interes. Chyba, że każdemu to mówi, ale wtedy powinien zamknąć dystrybutor z tym paliwem.

Inna sprawa jest z biopaliwem, o które chyba Tobie chodziło, akurat tego paliwa na zimę się nie poleca, ze względu na jego skład, a tym samym większa moźliwość zamarznięcia i nie ma to niż wspólnego z naszym rządem, gdyż skład takich paliw jest taki sam/podobny też w innych krajach. Dlatego może być tańsze.
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 29-01-2014 o 22:05