LuK, VALEO nie ma różnicy - także SACHS - cała trójka była stosowana na pierwszy montaż.
We włoszczyźnie głównie VALEO.
LuK, VALEO nie ma różnicy - także SACHS - cała trójka była stosowana na pierwszy montaż.
We włoszczyźnie głównie VALEO.
Czołem, jestem po wymianie kompletu sprzęgła (nowe Valeo), opis i zdjęcia zamieściłem w poście : http://www.forum.alfaholicy.org/156/...iskaniu-9.html
Wymieniłem całe sprzęgło z dwumasem+ łożysko + uszczelniacz wału. Po odebraniu samochodu od mechanika: bajer, sprzęgło mięciutkie jak nigdy, nic nie szarpie przy ruszaniu, silnik pracuje ciszej, pedał nie masuje już stopy i biegi wchodzą delikatnie. Ale żeby nie było kolorowo to na drugi dzień czyli dziś sprzęgło chodzi znów nieco ciężej, albo się przyzwyczaiłem już do dobrego, ale najważniejsze pedał pracuje skokowo do połowy i przeskok nie wiem czy reklamować usługę czy to może inna rzecz jest powodem.
Na jakie oznaki zużycia zwracać uwagę?
Czy ma nie ma na niej luzu. Musisz wlesc pod kierownicę i zobaczyć. Poruszać pedalem i zobaczyć czy nie pracuje ta tuleja za bardzo. Powinna być sztywna. Masz luz jakiś na pedale?
Wysłane z mojej Nokii 3310
za pomocą Tapatalk 2
Dziś byłem ze sprzęgłem na reklamacji, mówię jak robili niech poprawią. No i poprawili, gość chciał odpowietrzyć układ, pedał wpadł w podłogę i już tam został. Podovno nie obejmuje tego gwarancja i najprawdopodobniej padła pompa sprzęgła. Ktoś wie ile to mnoej więcej kosztuje?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
na alledrogo nówka sachs - 129zł
W sklepach lokalnych powinno być podobnie (sam mniej więcej tyle płaciłem).
A wymiana?? Jeśli nie robiłeś sam.
Przy okazji sprzęgła... więc nie powiem Ci, ile to kosztowało. Raczej nie powinno drogo kosztować.