Giero, nie słuchaj omrona bo to ..... ...... ...... i troll forumowy![]()
On wielbi tylko TDI, ale jeździ Alfa![]()
Giero, nie słuchaj omrona bo to ..... ...... ...... i troll forumowy![]()
On wielbi tylko TDI, ale jeździ Alfa![]()
abezus co Ty bredzisz? piszesz jakies glupoty na podstawie przeczytanych postow na forum i porownujesz swoja wiedze do tego co pisze koles ktory uzytkuje 159 na codzien? gdyby bylo tak jak piszesz to w mojej 156 musialbym robic zawias co jakies 8tkm a poki co robilem tylko raz i teraz przymierzam sie do tego ponownie a najechalem swoja prawie 140tkm + 150tkm miala na budziku jak kupilem
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Ale o jakim "kolesiu" użytkującym 159 na co dzień mówisz? Ja wiedzę zbieram na forum gdzie jest temat o wahaczach i nie jeden, nie dwóch nie trzech kolesi pisze jednoznacznie że wahacze są bardzo słabe. Reasumując Twoim zdaniem nie ma co im wierzyć. To zapewne debile którzy celują tak żeby wjechać w jak największą liczbę dziur na drodze. No okej jeśli tak twierdzisz to pewnie tak jest... Ponadto nie mam pojęcia jak tego dokonałeś ale 140 kkm na jednym komplecie wahaczy w 156 która słynie z durnej konstrukcji zawieszenia to nie lada wynik. Już pomijam opinie dziesiątek ludzi na forum ale nawet kiedyś trafiłem na opinie Pabla na ten temat. Pablo jak zapewne wiesz serwisuje na co dzień te samochody i pisał że włosi nie popisali się konstrukcją wahaczy, potwierdził że zawieszenie w 156 jest bardzo słabe. Myślę że opinia mechanika który na co dzień zajmuje się tym jest w jakimś stopniu miarodajna. No ale Tobie udało się przejechać 140kkm na jednym komplecie wahaczy. Gratuluje.
1.np KRS troche wczesniej napisal ze jednak zawias nie jest taki zly.
2. jaka masz pewnosc jakie czesci stosuja przy remoncie zawieszenia?
3. nie napisalem ze 140tkm na 1 komplecie - najwidoczniej nie przeczytales ze zrozumieniem. przymierzam sie do remontu zawieszenia po raz drugi teraz
wymienilem najpierw 1 gorny wahacz bo nagle zaczal skrzypiec tak ze nie dalo sie jechac bo ludzie sie ogladali, pozniej robilem reszte hurtem przod + tyl i teraz mam do zrobienia lewa gora, prawy dol, laczniki + poduszki stabilizatora
nie kwestionuje wiedzy i doswiadczenia Pabla, ale najpierw piszesz ze 159 ma kiepski zawias, a pozniej opinie Pabla o zawiasie w 156
Zacząłem od 159 gdyż ludzie tu na forum piszą że wahacze firmy TRW czyli jednej z wiodących wytrzymują 20-30kkm. Wierze im... Skąd wiesz jakie przebiegi roczne robi KRS? Po tym że ma 1.8TBi sądzę że mniejsze niż 20kkm rocznie, czyli wiele tym samochodem się nie najeździł jeszcze a na pewno nie tyle żeby można było polegać tylko na jego opinii. Dlaczego poruszyłem temat 156 i Pabla? Z tego co napisałeś zrozumiałem że przez 140kkm robiłeś zawias raz i teraz będziesz robił drugi, co nie do końca jest zrozumiałe bo w tych autach zawieszenie przecież długo nie wytrzymuje jako że moje zdanie oraz zapewne innych forumowiczów nie jest dla Ciebie ważne (sądząc po tym że za nic masz informacje o szybko padających wahaczach TRW, Lemforder w 159), przytoczyłem postać Pabla któremu nikt nie może zarzucić braku wiedzy.
30tkm to sie zgodze ale w 156 i to tez w zaleznosci jak ktos uzytkuje samochod, ale nie przesadzaj ze ktos wymienia wahacze w 159 po 20tkm czyli praktycznie co druga wymiane oleju - no chyba ze ktos traktuje 159 jak UAZa i montuje czesci FAST itp
Pytanie czy to sa oryginalne czy jakies podroby TRW kupione za okazyjne pieniadze...
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...acz_gorny.html
Jest temat, przeglądnijcie cały i sami wyciągniecie wnioski. Pisze czarno na białym że chodzi o części markowych firm, nawet doszło do sytuacji gdzie ludzie zamawiają wahacze zza granicy bo te z polskiej dystrybucji są słabej jakości. Proponuje poświęcić 30 minut i przestudiować temat, później możemy dyskutować.
Polska dystrybucja czyli Allegro...
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group