Ale przecież to są zwykłe 17" wypolerowane. Każdy takie może sobie zrobić. Tylko niech clarem jeszcze pociągnie![]()
Ale przecież to są zwykłe 17" wypolerowane. Każdy takie może sobie zrobić. Tylko niech clarem jeszcze pociągnie![]()
Klar tu nic nie da, wręcz przeciwnie, fela straci efekt.
Jedyne wyjście to co sezon przepolerować sobie na lato. Słyszałem, że robią też to jakoś na ciepło i wtedy efekt pozostaje ale
nie zagłębiałem się już w temat.
Ostatnio edytowane przez Mandziel ; 04-02-2014 o 12:45
Musisz puścić clarem bo błyskawicznie Ci się utlenią. Zmatwowieją już po tygodniu albo szybciej. Trzeba to jakoś zabezpieczyć. Wydaje mi się że clar nie zmieni efektu. Póki co widać cienie po polerowaniu...........
Bzdura. Nie maluje się polerowanego aluminium chyba, że specjalną farbą zabezpieczającą. Są też różne procesy bardziej lub mniej fachowe by to zabezpieczyc ale zwykły klar na polere napewno nie chyba, że kto lubi zrywać go płatami. I wcale w tydzień się nie utlenią ani zmatowieją. Marek nie siej paniki. Najlepszym sposobem na polerowane fele jest je delikatnie przepolerować (odświeżyć) co jakiś czas.
- - - Updated - - -
wystarczy namleczkować
zacznijmy od tego ze polerowanych felg nie mozna myc ostra chemia, wystarczy zwykly szampon, raz na miesiac autosol w reke 20 min roboty i 4 felgi wygladaja jak nowe i wcale sie nie utleniaja tylko najpierw robia sie bardziej matowe. polerowanego aluminium sie nie maluje bo traci efekt lustra, bardziej sie swieca od srebrnej farby ale nie ma juz tego efektu. aha no i oczywiscie mowie o uzytkowaniu w lato bo w zime to sie utlenia w 2 tyg...
A nie mówiłemMusisz puścić clarem bo błyskawicznie Ci się utlenią. Zmatwowieją już po tygodniu albo szybciej. Trzeba to jakoś zabezpieczyć. Wydaje mi się że clar nie zmieni efektu. Póki co widać cienie po polerowaniu...........efekt jest ale pracy wymaga.
No dobra, może się nie znam na lakierowaniuale w coupe mam czarne felgi z polerowanymi rantami i uwierz że się utleniają i trzeba się z tym obchodzić jak z jajkiem. A już nie wspomnę o soli.......... Wykwity masz po nocy..... Tak więc coupe zimę przestoi na podjeździe a ja NIGDY więcej polerowanych nie kupię. Ale jak ktoś ma czas "szmatkować" codziennie to ok.
a nic na nich nie masz polozone? na aluminium. ojciec u siebie ma cale fronty felg polerowane i raz na miesiac mu przeczyszcze autosolem i sa jak nowki po sezonie. oczywiscie uzywane tylko na lato i myte szamponem do samochodu.
Bo polerowane fele są dla twardzieli
I oczywiście wedle gustu co się komu podoba. Ja zamiast polerki (mówię o 17" telefonach) wolę delikatny grafit odcieniem zbliżony do polerowanej felgi. Co innego, że nie do każdej felgi pasuje polerka