Strona 54 z 275 PierwszyPierwszy ... 4444546474849505152535455565758596061626364104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Dlatego próbowałem rozgraniczyć głupie, a w każdym razie nie nadążające za życiem, prawo od logiki - bo niech ktoś i wskaże różnicę światła z lampy LED z oznaczeniem, od takiej samej, tyle, że bez tych dwóch magicznych literek - to samo dotyczy świateł mijania, czy przyciemnionych drogowych
    Tak, na marginesie, oznaczenie wymagane na światłach, musi być efektem ich homologacji, a nie jedynie umieszczenia na nich tych literek - fakt, że nie tak łatwo na drodze je podważyć, dlatego Policja coraz mniej interesuje się tym, co świeci, grunt, żeby świeciło, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie, jeżdżąc od długiego czasu z przygaszonymi drogowymi - raz zdarzyła mi się kontrola pod tym kątem, ale wystarczył prosty zabieg porównawczy świateł mijania z przyciemnionymi drogowymi, żeby Pan Policjant uznał, że faktycznie nie ma się co czepiać.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kabe
    Mieszka w
    BB
    Auto
    AR159 2.4JTDM Q-TRONIC

Domyślnie

Cześć,
    Nie rozumiem istnienia tego tematu do końca: po co Wy to chcecie montować?
    Dla oszczędności? Rozwiązanie: nie depcz ze świateł na full jak wieśniak za każdym razem gdy ruszasz.
    Dla estetyki? Jo cie prosza... Może legendarną płetwę walenia na tył jeszcze, były takie paranoje stylistyczne do 156.
    Dla zabawy? Idź do kina/ kup flaszkę/ znajdź fajną drogę, choć szczerze mówiąc ten argument akurat rozumiem, nuda to dzivvka
    Dla ......? No właśnie, po co to komu?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Kabe, nie znasz innych sposobów na oszczędzanie niż "nie deptanie spod świateł", skąd w ogóle taki pomysł, że ktoś kto chce oszczędzić paliwo, żarówki, alternator, pasek, zmniejszyć emisję ciepła, jak to napisałeś "depcze ze świateł..."??? - to jakaś zależność? - w moim przypadku niczego takiego nie stwierdziłem

Mieszka w
    BB
    Auto
    AR159 2.4JTDM Q-TRONIC

Domyślnie

Cytat Napisał gwidonio Zobacz post
    Kabe, nie znasz innych sposobów na oszczędzanie niż "nie deptanie spod świateł", skąd w ogóle taki pomysł, że ktoś kto chce oszczędzić paliwo, żarówki, alternator, pasek, zmniejszyć emisję ciepła, jak to napisałeś "depcze ze świateł..."??? - to jakaś zależność? - w moim przypadku niczego takiego nie stwierdziłem
    Wiesz co to sarkazm ?
    Swoją droga ja się poważnie pytam co instalacja może dać...

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

No właśnie Ci odpowiedziałem, nie zauważyłeś? - z mojej strony to nie był sarkazm
    A, może to również kwestia, jak w moim przypadku, nie pogodzenia się z wprowadzeniem tego bzdurnego przepisu o konieczności jazdy na światłach.

Mieszka w
    BB
    Auto
    AR159 2.4JTDM Q-TRONIC

Domyślnie

No właśnie Ci odpowiedziałem, nie zauważyłeś? - z mojej strony to nie był sarkazm
    A, może to również kwestia, jak w moim przypadku, nie pogodzenia się z wprowadzeniem tego bzdurnego przepisu o konieczności jazdy na światłach.
    Hehe, okej, ale to oszczędności jakiego rzędu uzyskasz po montażu, zakłądając "normalne" przebiegi roczne? 3%? 5%?
    Ciężko wyliczyć oszczędność na alternatorze i pasku, wiem

Swoją drogą jak dla mnie jest tylko jedna opcja na miejsce montażu ledów i to niezbyt nazwijmy to oczoj...ych, no, może dwie:
    1. pomarańczowa gorsza
    2. żółta lepsza
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa Romeo 159 2.4 JTDM 1024x768_b5.jpg
Wyświetleń:	363
Rozmiar:	89.8 KB
ID:	120082
    Ostatnio edytowane przez kabe ; 06-02-2014 o 12:34

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

kabe, pytałeś "po co", więc Ci odpowiedziałem, nie potwierdzając żadnej z Twoich tez. To tak jak w przypadku czegokolwiek innego - dla jednych ma sens, dla innych niekoniecznie - dla mnie ma, a więc zamontowałem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kabe Zobacz post
    Nie rozumiem istnienia tego tematu do końca: po co Wy to chcecie montować?
    Chociażby po to by oszczędzać palniki ksenonowe, które do tanich nie należą.
    Chociażby po to by oszczędzać odbłyśniki i soczewki w reflektorach, które z biegiem czasu się zużywają.
    Dla mnie to dwa wystarczające powody.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    BB
    Auto
    AR159 2.4JTDM Q-TRONIC

Domyślnie

kabe, pytałeś "po co", więc Ci odpowiedziałem, nie potwierdzając żadnej z Twoich tez. To tak jak w przypadku czegokolwiek innego - dla jednych ma sens, dla innych niekoniecznie - dla mnie ma, a więc zamontowałem
    Prosta sprawa, o mangustach nie dyskutuje się

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

No, nie do końca zgodzę się z Twoją kolejną tezą - to nie jest kwestia gustu, a argumentów - mniejsze zużycie paliwa, żarówek, alternatora, pasków - mniejsza emisja ciepła do atmosfery + to, co napisał Alces - to są argumenty - jednych przekonają innych nie, ale z gustem nie ma to nic wspólnego, bo nie montowałem tych świateł dlatego, że alfa ze świecącymi reflektorami świateł drogowych wygląda ładniej, niż ze świecącymi reflektorami świateł mijania