Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Diagnoza ASO pomocy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rychu
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.9JTD SW

Domyślnie

Cytat Napisał Falco Zobacz post
    To powiedzcie mi czemu auto jest zamulone? od czego? kiedyś robiłem tą próbę przelewową to pamietam że w tym 5 wtryskiwaczu strzykawka sie cała napełniła a reszta miała troszke ropy
    Piąty wtryskiwacz masz na bank do naprawy lub wymiany a czy będzie mniej zamulone po wymianie? raczej tak bo usterka układu wtryskowego to i utrata mocy, no ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja bym unikał ASO, żeby nie zostawić tam walizki pieniędzy. Kupiłbym jakiś używany i sam wymienił lub przez jakiegoś kumatego mechanika.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

Ja dodam swoją radę z doświadczenia bardzo często winny jest przepływomierz objaw jest dokładnie taki że auto nie ma mocy jeśli masz możliwość by Ci ktoś użyczył to przełóż z sprawnej alfy i sprawdź

Użytkownik Embrion Avatar Falco
    Auto
    Alfa romeo 156 2.4 jtd 136KM

Domyślnie

Cytat Napisał EGONZGIERZ Zobacz post
    Ja dodam swoją radę z doświadczenia bardzo często winny jest przepływomierz objaw jest dokładnie taki że auto nie ma mocy jeśli masz możliwość by Ci ktoś użyczył to przełóż z sprawnej alfy i sprawdź
    Rozumiem tylko w moim przypadku bez przepływki czy z przepływką nie ma różnicy , a podobno po odpięciu auto powinno mieć moc a tutaj nic .

- - - Updated - - -

Nie mam zamiaru kupować wtrysków w ASO absolutnie sam naprawiam swoją alfe mam na tyle pojęcia i miejsce żeby ze wszystkim sobie samemu poradzic do aso pojechałem tylko dlatego że chciałem aby sczytali błędy chodziło mi o to żeby mnie naprowadzić co może byc nie tak i jeszcze jedno jaka w tym aucie ma byc przepływka chodzi mi o numer bo jak kupiłem to auto to ktoś ordynarnie wyszarpał przepływke kupiłem boscha 0 281 002 309 i błąd pokazuje a przepływka jest sprawna możliwe że inny numer musi mieć to jest silnik 136KM i jeżeli 2 wtryski dają w tyłek to musi to być przyczyną 2 wtryskiwacze z 5 wiec coś w tym jest?

- - - Updated - - -

Nie mam zamiaru kupować wtrysków w ASO absolutnie sam naprawiam swoją alfe mam na tyle pojęcia i miejsce żeby ze wszystkim sobie samemu poradzic do aso pojechałem tylko dlatego że chciałem aby sczytali błędy chodziło mi o to żeby mnie naprowadzić co może byc nie tak i jeszcze jedno jaka w tym aucie ma byc przepływka chodzi mi o numer bo jak kupiłem to auto to ktoś ordynarnie wyszarpał przepływke kupiłem boscha 0 281 002 309 i błąd pokazuje a przepływka jest sprawna możliwe że inny numer musi mieć to jest silnik 136KM i jeżeli 2 wtryski dają w tyłek to musi to być przyczyną 2 wtryskiwacze z 5 wiec coś w tym jest?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ozzzi
    Mieszka w
    Modliborzyce/Janów Lubelski. LJA
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2000 Była, Teraz Alfa Romeo 156 1.8TS Sportwagon FL, Opel Astra G OPC

Domyślnie

Nie zawsze po odpięciu przepływki lepiej idzie, u mnie było tak że odpiąłem przepływkę i chodził o wiele słabiej a błędu nie miałem przepływomierza i jest 100%sprawny i spełnia swoje normy jak to nowy przepływomierz BOSCH.

Użytkownik Embrion Avatar Falco
    Auto
    Alfa romeo 156 2.4 jtd 136KM

Domyślnie

Cytat Napisał Ozzzi Zobacz post
    Nie zawsze po odpięciu przepływki lepiej idzie, u mnie było tak że odpiąłem przepływkę i chodził o wiele słabiej a błędu nie miałem przepływomierza i jest 100%sprawny i spełnia swoje normy jak to nowy przepływomierz BOSCH.
    Wszystko super tylko jaką przepływke kupic do mojego motoru BOSCH z końcówką kodu 199 czy 309?

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Pogmeraj tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/147_...y_wkladek.html, a najlepiej sprawdź w Eperze jaki masz i poszukaj odpowiednika. Polecam szukanie org. BOSCHa tylko Fiatowskiego ja znalazłem 250zł taniej.