Ewidentnie dziurawy dolot, sprawdź wszystkie przewody jak koledzy wskazywali i będzie zapewne wszystko jasne.
Ewidentnie dziurawy dolot, sprawdź wszystkie przewody jak koledzy wskazywali i będzie zapewne wszystko jasne.
Mozna sprawdzic rury na lewarku wchodzac pod auto czy konieczny kanał ? Przez dziurawy dolot mozliwa jest odczuwalna strata mocy ? bo ja juz sam nie wiem czy straciła troche mocy czy nie
Dzieki wszystkim za odpowiedz. Wklejam link jeszcze raz bo moze ktos ma podobnie i przyda się dla porównania: https://www.dropbox.com/s/3sab4e6bks...fa156swist.mp3
zlokalizuj dokładnie miejsce poproś kogoś do pomocy , ale nie wchodź pod auto stojące na lewarku proponuje kanał jak nic nie znajdziesz z góry
Ja zawsze odkręcałem dolną rurę z pod lewarkaChyba, że masz osłonę pod silnikiem to trzeba będzie ją zdjąć. Dziurawy dolot powoduje w mniejszym lub większym stopniu utratę mocy i wzrost spalania, przyczynia się również do szybszego zużycia turbiny.
Ściągasz osłonę dolną, i masz dostęp do ryry, pamiętaj o opaskach.
powodzenia
Napiszę jak sprawa się wyjaśniła bo może komuś się to w przyszłości przyda.
Tak jak większość z Was pisała. Okazało się, że rura Turbo-IC była porządnie pęknięta. Dochodziło już do tego, że praktycznie w ogóle nie było mocy, dymiło jak stary traktor.
Wymieniłem komplet rur na kwasówkę od użytkownika Misiu, dodatkowo wyczyściłem EGR, kolekto ssący i czujnik ciśnienia doładowania. Wszystko wróciło do normy, a jest nawet lepiej niż wcześniejMoim zdaniem auto szybciej sie zbiera, turbo dziura jest mniejsza, chyba ze to efekt placebo
Znów cieszę się jazdą
PS. górna rura (ta która wchodzi do kolektora) jest na sprzedaż. Oryginalna. Cała bez wadsymboliczne 100 zł z przesyłką
info na PW.
Pozdrawiam