Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Alfa Romeo 156 1.6

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Z pewnością można ustrzelić równie zadbane 1.8, albo 2.0 T.S.
    Oj można, ale w naszym kraju to jak szukanie igły w stogu siana. Poszukiwania zajmują dużo czasu i sporo pieniędzy, bo dojazdy kosztują, a auto zawsze należy zabrać do diagnosty na oględziny, co również kosztuje. Zalezienie prawdziwej perełki to rzadkość. U nas ludzie nie dbają o samochody, jak ktoś olej wymienia mniej/więcej na czas to mu się wydaje że dba o auto... bo olej drogi jest, a sąsiad rzadziej wymienia i nic się nie dzieje...
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Piciu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Oj można, ale w naszym kraju to jak szukanie igły w stogu siana. Poszukiwania zajmują dużo czasu i sporo pieniędzy, bo dojazdy kosztują
    Ja miałem tej jesieni podobny dylemat z poszukiwaniami "156". W ogóle nie brałem pod uwagę 1.6, nawet na stronie poznańskiej sekcji AR wrzuciłem info o poszukiwaniach z adnotacją "oprócz 1.6". I co? No właśnie, po trzech miesiącach i obejrzeniu w sumie około 20 samochodów znalazłem w ASO Alfy pozostawioną w rozliczeniu krajową, czarną, poliftingową, bezwypadkową, z udokumentowanym i niedużym przebiegiem Bellę, której jedyną ułomnością jest najmniejszy silnik i brak skórzanej kierownicy Nie zastanawiałem się długo zwłaszcza, że samochód jest częściej w kobiecych rękach niż moich i usłyszałem zapewnienia, że na pewno 1.6 wystarczy. W tym wypadku stan samochodu był ważniejszy niż wymarzona wersja silnikowa
    Pozdr!
    Piciu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Piciu
    Bellę, której jedyną ułomnością jest najmniejszy silnik i brak skórzanej kierownicy Nie zastanawiałem się długo zwłaszcza, że samochód jest częściej w kobiecych rękach niż moich i usłyszałem zapewnienia, że na pewno 1.6 wystarczy. W tym wypadku stan samochodu był ważniejszy niż wymarzona wersja silnikowa
    Pozdr!
    Piciu
    To jaka jest ta kierownica?
    Nie spotkałem się by w 156 po lifcie nie było skóry, albo drewna na kierownicy.
    A czy ma wyświetlacz centralny i klimatronik? Podobno były takie ubogie wersje, gdzie nawet klima była ręczna, a zamiast wyświetlacza zaślepka...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pietek
    Mieszka w
    Katowice / Lubin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1999 1.6 TS 120KM Alfa Romeo 156 2002 2.0 JTS 166KM

Domyślnie 156

Witam forumowiczow.
    Odnosze sie z zamiarem kupna modelu 156, jednak nie mialem wczesniej stycznosci z ta marka dlatego licze na jakies porady i opinie odnosnie tego modelu. Wyszukalem tez ogloszenie ktore mnie interesuje: http://allegro.pl/show_item.php?item=1331323091
    Byc moze ktos bedzie w stanie powiedziec na co zwrocic uwage przy ogladaniu samochodu, a moze ten konkretny model jest znany komus na forum i potrafi powiedziec cos o przeszlosci tego auta ??
    pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

widziałem tą alfę.
    zdjęcia porobione umiejętnie i to bardzo!
    zderzak z przodu popękany, zarysowana dosyć mocno na tylnim nadkolu.
    silnik faluje (przygasa), ma dziurawą rurę między przepływką a przepustnicą, dziurawy wydech gdzieś po środku, łapa silnika, ta po lewej z góry (patrząc z przodu) lata sobie swobodnie. i to wszystko po ciemku na stacji bp

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pietek
    Mieszka w
    Katowice / Lubin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1999 1.6 TS 120KM Alfa Romeo 156 2002 2.0 JTS 166KM

Domyślnie

Czyli rozumiem ze raczej lipa. A moze znacie jakies 156tki warte polecenia gdzies w okolicach slaska ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Ford Focus Mk2 Turnier FX Gold 1.6 Ti-VCT

Domyślnie

Za taka kwote to raczej marne szanse trafic warta uwagi 156.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    To jaka jest ta kierownica?
    Nie spotkałem się by w 156 po lifcie nie było skóry, albo drewna na kierownicy.
    A czy ma wyświetlacz centralny i klimatronik? Podobno były takie ubogie wersje, gdzie nawet klima była ręczna, a zamiast wyświetlacza zaślepka...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Plastikowa była w Impression, jeśli nie domówiona jako opcja, podobnie w 147. Bez klimy po FLu nie było, ale ręczna tak.

---------- Post dodany o godzinie 00:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:07 ----------

Cytat Napisał lysy76 Zobacz post
    Jak w temiacie mam możliwość kupna alfy 156 1.6. Auto od pierwszego kupione w salonie serwisowane, bezwypadkowe. Czy warto brać ją pod uwagę?
    Jak szukałem pierwszej 156 to optymalnie zdroworozsądkowo wyglądał silnik 2.0. No ale po kilku mcach szukania nie znalazlem ciekawej, za to znalazłem 1,6 w pięknej kolorystyce i materiałach i wiedziałem że to ta \
    w dodatku w dobrej cenie z powodu właśnie tego silnika i ani przez chwilę nie żałowałem decyzji.
    Oczywiście mając obok 2,0 w takiej samej kolorystyce i stanie brałbym 2,0.
    Vki wtedy nie brałem pod uwagę, nie wiem czemu, do dziś pluję sobie w brodę bo to najlepszy silnik!
    Ale na rynku używanych myślę, że trzeba ten stan, wiarygodność historii auta itd brać mocno pod uwagę nawet kosztem kilku koników.
    A te 120 na auto masy i wielkości większości kompaktów które w podst wersjach mają 100 i mniej koni i mniej przyjemne silniki to całkiem wystarczająco i fajnie brzmi.
    Ja mam prawie 100tys nią zrobione i co do silnika bez zastrzeżeń.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał pietek Zobacz post
    Czyli rozumiem ze raczej lipa. A moze znacie jakies 156tki warte polecenia gdzies w okolicach slaska ??
    Nie wiem, czy podrzucałem swoją

http://www.forum.alfaholicy.org/samo...0ts_1999r.html

Pozdrawiam,
    Wojtek

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia