Podlaczam sie pod temat mam to samo ,zmienilem termostat i dalej go grzeje ale tylko wtedy gdy wylacze nadmuch cieplego powietrza....gdy dmuchawa chodzi to trzyma 90C jakies pomysly??
Podlaczam sie pod temat mam to samo ,zmienilem termostat i dalej go grzeje ale tylko wtedy gdy wylacze nadmuch cieplego powietrza....gdy dmuchawa chodzi to trzyma 90C jakies pomysly??
Niedrożna chłodnica??
źle to ująłem,termostat zostawmy w spokojuchodzi o to że obieg jest tylko na silniku ,raz puszcza na chlodnice raz nie,chlodnica wygląda że była nie dawno wymieniana,,zasada niby prosta gdy na małym obiegu dostanie te 90°C termostat powinien otworzyć się na duży obieg i puścić na chłodnice,tymczasem powinien przymknąć obieg mały(czyli obieg na blokach) na postoju jest wporządku puszcza normalnie na duży obieg,gdy tylko wyjade z wyłączoną dmuchawą przycisne mu na 2-gim i 3-im biegu temp momentalnie rośnie,gdy dmuchawa włączona wszystko jest ok
Jaką masz pompę wody i kiedy była zmieniana? Jak masz plastikowy wirnik to możnaby sie temu przyjrzeć.
Zostaw auto na wolnych przez kilka minut jak jest zagrzane z wyłączoną dmuchawą i obserwuj
z klimą nic ostatnio nie robiłeś?
na temat pompy nie wiem nic,nie woem jaka jest i kiedy była wymieniana :/ na.wolnych przy wyłączonej dmuchawie po paru min nagle podnosi stan płynu oraz wyrzuca korkiem,a pompa jak padnie to leci zimne powietrze a u mnie leci ciepłe więc wyeliminowałbym pompe chyba że się myle
No jest taka możliwośc, że jak masz pompe z plastikowym wirnikiem to na wolnych moze cos tam pompować a na wyższych nie. Czyli powiedzmy jest wyrobiona i tłoczy za wolno bo sie ślizga. To tak w teorii.
Zobacz czy grzeje sie szybciej niz zwykle od zimnego i czy wolniej się robi ciepło z nawiewu
dobra w takim razie dlaczego raz puszcza.na chlodnice a raz wogóle,tu raczej pompa nie wiele ma do rzeczy,a całą tą sytuacje grzania się zauważyłem po wymianie płynu chłodzącego
a skąd wiesz, że nie puszcza? chłodniejsza ewidentnie jest chłodnica?
- - - Updated - - -
może się gdzieś przytkała? Spróbuj ją przedmuchać
Ogarnij najpierw co masz zalozone w silniku bo tak to mozna sie w nieskonczonosc bawic w zgadywanke .Zdjac pasek wyciagac pompe, jak jest plastikowy wirnik i nie byla zmieniana to bedziesz widzial.Z plastikowym wirnikiem nie wytrzyma wiecej jak 90 tys, bedzie widac pekniecie
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Kolego nie pisz mu takich radykalnych rzeczy bo do tego co piszesz od strzała kłania sie rozrząd a to nie kosztuje kilka złotych. Pompa faktycznie do sprawdzenia ale na koniec. Najpierw cała reszta nie rodząca niepotrzbnych kosztów
- - - Updated - - -
a wspomniany termostat ja bym wcale nie zostawił w spokoju. Zdarza się, że nowe sie wieszają. Nie pamiętam czy w 2.0 turbo jest on przy pompie czy od drugiej strony?