Jak moze zaklocic przeplyw, skoro nie da sie zamontowac blowoff do wolnossacego silnika![]()
Jak moze zaklocic przeplyw, skoro nie da sie zamontowac blowoff do wolnossacego silnika![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Nie no spokotylko ze wtedy to nie bedzie blowoff tylko cos co mialoby go przypominac.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Jak to mawia moj kolega: "nachyl sie i biegnij- sciana sama cie znajdzie"![]()
Tak krótko mówiąc ECU dostaje informacje z przepływomierza o ilości powietrza w układzie i na tej podstawie daje dawkę paliwa. Wszystko jest w porządku kiedy jest zamontowany zawór , który upuszcza powietrze w momencie zamknięcia przepustnicy do układu dolotowego. Kiedy w układzie jest zawór atmosferyczny nadmiar powietrza idzie w atmosferę. ECU tego nie wychwyci oczywiście i silnik leci na zbyt bogatej mieszance. Co za tym idzie wypalają się zawory, katalizator, zwiększone zużycie paliwa. Ale wiedząc o tym wszystkim i tak zamontowałem taki zawór w mojej Subarynie.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Zło przecież może być dobre
Masz gdzieś fotki swojej S?
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części