Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał qooba Zobacz post
    ja tylko dodam od siebie, że to nie jest faktura, a wycena
    Rechnung to faktura, a Ty masz Kostenvoranschalg
    to może jednak były właściciel dowiedział się ile trzeba by wydać i pogonił alfę ?

Użytkownik Embrion Avatar Tomek998
    Auto
    AR 159 1,9 JTDm 16V

Domyślnie

Jestem nowy więc z góry sorki za pytanie, które zadam. Wiem juz że dobre alfy są na autka.pl, a jakie zdanie macie na temat Częstochowy i superalfa.pl? Bardzo ładnie wygląda np ta
    http://superalfa.otomoto.pl/alfa-rom...C31425709.html
    Czy jest to komis godny polecenia, ktoś z was kupił tam auto?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Tomek - pogogluj o SA - było na forum kilka tematów - jedne na tak inne na nie
    sam oceń i sprawdzaj auto i już

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Giero Zobacz post
    Luke szczerze to mam dylemat brać twoją czy tą : http://superalfa.otomoto.pl/alfa-rom...C31296133.html Cenę już zbiłem przez telefon dość znacznie.
    najgorsze że jest kawałek drogi.

Jeśli możesz trochę się poświęcić i zrobić więcej fajnych dokładnych zdjęc pod maską w środku okolic pedałów, kierownicy, fotela itp. sam wiesz na co zwraca się uwagę
    Superalfa to lepsze cwaniaki, wiec nie nastawialbym sie na zakup bez wizji lokalnej, zwlaszcza ze bylo mowione juz tutaj wiele razy ze trudno przetrzepac ich auta bo wspolpracuja z lokalnym aso i nawet qba ze swoja dziupla rozklada rece

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    to może jednak były właściciel dowiedział się ile trzeba by wydać i pogonił alfę ?
    standardowa procedura, kazdy przecietny uzytkownik ktorego alfa trafia po przerwie w serwisowaniu do ASO, dostaje ataku serca na widok wyceny

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Superalfa to lepsze cwaniaki, wiec nie nastawialbym sie na zakup bez wizji lokalnej, zwlaszcza ze bylo mowione juz tutaj wiele razy ze trudno przetrzepac ich auta bo wspolpracuja z lokalnym aso i nawet qba ze swoja dziupla rozklada rece
    Nie stawiałbym syperalfy na równi z innymi komisami. Oni jednak trzymają wysoki poziom, nie biorą do siebie złomu, doprowadzają auto do użytku, usuwają usterki, wady. Mieli kilka wpadek, to fakt, ale tutaj na forum pojawiły się dosłownie jednostkowe przypadki – i to raczej osób chcących kupić 5 letnie auto w stanie lepszym niż nowe z salonu. Takie są moje wnioski z tych kilku dyskusji, które toczyły się tutaj wiele lat temu. Generalnie większość (myślę, że spokojnie 90-95%) była zadowolona z zakupów u tych Panów. Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 14-02-2014 o 10:36

Użytkownik Embrion Avatar Tomek998
    Auto
    AR 159 1,9 JTDm 16V

Domyślnie

Poczytałem sobie co nie co i widzę, że różnie z nimi bywa, ale nie jest źle. Dzięki jahu za info szczególnie te, że:

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.
    Zdecydowanie lepiej na ich tle wypada jednak oferta Tomka z Krakowa autka.pl. tutaj nie ma złych opinii same superlatywy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Nie stawiałbym syperalfy na równi z innymi komisami. Oni jednak trzymają wysoki poziom, nie biorą do siebie złomu, doprowadzają auto do użytku, usuwają usterki, wady. Mieli kilka wpadek, to fakt, ale tutaj na forum pojawiły się dosłownie jednostkowe przypadki – i to raczej osób chcących kupić 5 letnie auto w stanie lepszym niż nowe z salonu. Takie są moje wnioski z tych kilku dyskusji, które toczyły się tutaj wiele lat temu. Generalnie większość (myślę, że spokojnie 90-95%) była zadowolona z zakupów u tych Panów. Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.
    Jahu,
    To nie tak ze jestem jakos uprzedzony do superalfy. Raz tam tylko dzwonilem i Pan ktory odebral byl handlarzem ze tak powiem pelna morda U Tomka-krk bylem ze tak powiem en koguto nie powolywalem sie na forum, tylko sobie lazilem i ogladalem. Nikt mnie nie przeganial, chcialem zobaczyc to pokazywali, nie marudzili. Bardziej mi sie podobalo. Ale tutaj wszyscy go chwala wiec co bede dalej pisal

- - - Updated - - -

Mialem nie wklejac linkow bo allegro potrafi kazdy obslugiwac, ale tutaj pojawila sie cenowa okazja, do tego komplet opon (nie pisze w jakim stanie), do tego rejejstracja w PL juz zrobiona i kolor jedynie sluszny. Gdzie jest haczyk ?, czyzby tez byla w ASO na wycenie napraw ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32067463.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Mito 1.4jet

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Mialem nie wklejac linkow bo allegro potrafi kazdy obslugiwac, ale tutaj pojawila sie cenowa okazja, do tego komplet opon (nie pisze w jakim stanie), do tego rejejstracja w PL juz zrobiona i kolor jedynie sluszny. Gdzie jest haczyk ?, czyzby tez byla w ASO na wycenie napraw ?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32067463.html
    Haczyk możę być jak najbardziej w kwesti vana 2-osobowego. W Dani są drogie auta i podatki. A vany handlarze sciągają przeróbka na osobowe i jest gitesik. W grudniu kolega chciał kupić s-maxa koło Radomska 2009r, wszystko fajnie piknie przez telefon, weryfikacja Vin i okazuje sie 2008r i że wcześniej był to Van i zakończyła się rozmowa.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał qooba Zobacz post
    ja tylko dodam od siebie, że to nie jest faktura, a wycena
    Rechnung to faktura, a Ty masz Kostenvoranschalg
    To każdy może łatwo przetłumaczyć. Jak byś sobie zadał trochę więcej trudu to zobaczył byś, że są tam pozycje, które wskazują na to, że taka usługa/wymiana już się odbyła...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Właściciel miał wszelakie naprawy z bardzo dużymi upustami i niektóre rzeczy wymieniał bardziej profilaktycznie... W temacie o alfie Łukasza jest napisane kim był (zresztą na skanie też to widnieje).

Osoby poważnie zainteresowane jej zakupem mogą dostać dokładniejszą historię napraw łącznie z fakturami na mail'a. Ja potwierdzam, że sprzęgło było tam wymieniane i to powinno wystarczyć.

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek998 Zobacz post
    Czy jest to komis godny polecenia, ktoś z was kupił tam auto?
    ja w 2010 roku kupiłem. Moim zdaniem, samochód był/jest wart swojej ceny (fakt, nie najniższej). Gdybym miał kupować kupować kolejną Alfę (fakt, iż takiej nie ma), to też bym się zainteresował ich ofertą (z dewizą Feliksa Edmundowicza Dzierżyńskiego:„Ufać…, ale kontrolować”)